De Van Rossems op bezoek in Museum Prinsenhof Delft.
De Van Rossems op bezoek in Museum Prinsenhof Delft. Foto: Denise van Laar

De 'Van Rossems' trappen nieuw seizoen af in Delft

Algemeen

Ze zijn weer terug!  Na het succes van de eerste twee series verkennen Maarten, Sis en Vincent van Rossem voor de NTR in een derde reeks van Hier zijn de Van Rossems opnieuw een zestal steden, waaronder Delft. Dat doen ze op de manier zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor.

De drie Van Rossems laten elkaar weer plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

De eerste aflevering, die donderdag 7 september om 20.30 uur wordt uitgezonden op NPO 2, speelt zich af in Delft. 

Delft bezoeken is een beetje thuiskomen voor de Van Rossems. Als kind kwamen ze hier dikwijls, omdat hun grootouders er woonden. Beiden opa's waren hoogleraar aan de Technische Universiteit. Even dreigt nostalgie de overhand te krijgen als ze weer in het oude huis van opa en oma Van Rossem zijn, maar voordat het zover is hebben ze Delft als oude én moderne stad al ruim verkend. In Delft wordt al eeuwen vormgegeven aan de toekomst. Aan de toekomst van de staat met vrijheidsstrijders als Willem van Oranje, aan de toekomst van de industrie met visionaire ondernemers als Jacques van Marken en aan de toekomst van wetenschap en techniek met geleerden als de grootvaders van de Van Rossems. Logisch dat de Van Rossems met Delft aan hun derde serie willen beginnen.