CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=181034
CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=181034

Wie wordt de knikkerkampioen?

Algemeen

Drie maanden lang strijden duizenden kinderen om de nationale titel knikkerkampioen van 2017. Ook in Delft zijn er voorrondes.

Sinds 2002 wordt jaarlijks het NK Knikkeren georganiseerd. Waar de eerste jaren slechts enkele tientallen kinderen meededen, is het evenement inmiddels gegroeid naar een evenement met duizenden kinderen.Dit oer-Hollandse spelletje is een échte buitenactiviteit voor jong en oud en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen. Van april tot en met juni worden diverse lokale kampioenschappen georganiseerd door heel Nederland. Aanstaande woensdag 28 juni vinden de twee laatste voorrondes plaats in gemeentes Delft en Zoetermeer. Per knikkerkampioenschap kwalificeren de beste zestien spelers zich voor een plaats in de finale op zaterdag 1 juli in DierenPark Amersfoort. Alle basisscholieren van groep 3 t/m 8 (6- 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Knikkeren. Deelname is volledig gratis en kinderen kunnen zich inschrijven op de website www.nkknikkeren.nl. Op deze website staat tevens het speelschema van het NK Knikkeren 2017. Naast de knikkerwedstrijden kunnen kinderen ook nog meedoen aan diverse andere activiteiten zoals knikker raden en knikker sjoelen.

Finale in DierenPark Amersfoort
Op zaterdag 1 juli is de grote finale van het NK Knikkeren. Op deze dag verwelkomt de knikkerhoofdstad van Nederland zo'n 1000 knikkeraars uit het hele land. Tijdens deze spetterende finaledag werken we langzaam naar de grote finale toe die plaatsvindt in de arena op de grootste knikkerbaan van Nederland.