Afbeelding

Tweede certificaat Gezonde School voor De Bonte Pael in Tanthof

Algemeen

Basisschool De Bonte Pael in de wijk Tanthof kreeg op 22 juni om 8.45 uur het themacertificaat 'Bewegen en Sport' uitgereikt door wethouder de Prez. De school heeft in december 2016 al het vignet Gezonde School behaald met het themacertificaat Welbevinden en sociale veiligheid.

De Bonte Pael is de tweede school in Delft die twee themacertificaten Gezonde School heeft behaald. Een hele prestatie! Om een verschil te kunnen maken in gezondheid en welbevinden is het voor een school belangrijk om integraal te werken. Bij basisschool de Bonte Pael is onderwijs en opvang samen. Waardoor er een goede overgang is gedurende de hele dag tussen de leerkrachten en de medewerkers van de opvang. De kanjertraining staat het gehele jaar centraal waardoor er een prettig sociaal klimaat is. Met het vignet bewegen en sport toont de school aan dat er aandacht is voor bewegen, gedurende de schooltijden maar ook bij de opvang.

Aandacht voor alle leerlingen, ouders betrekken, aandacht voor schoolpersoneel en de schoolomgeving. Dat is werken volgens de Gezonde School-aanpak. Volgens GGD Haaglanden zijn er op dit moment in Delft 9 scholen met een vignet Gezonde School, zijn er in totaal 11 thema-certificaten behaald en werken 12 scholen volgens de Gezonde School-aanpak. De speerpunten van de gemeente Delft op het vlak van gezondheidsbeleid liggen o.a. op de volgende terreinen: voorkomen van overgewicht, voldoende bewegen en gezonde voeding.  In de gezonde school komen beleid en uitvoering samen. De gemeente Delft en de school vinden aandacht voor gezondheid van de leerlingen en de medewerkers heel belangrijk. De basis voor gezond gedrag is dat kinderen zich lekker en veilig voelen op school. Met het themacertificaat Bewegen en Sport wordt ook JOGG Delft versterkt. JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht.