Miriam en Ronald willen het verschil maken in de thuiszorg
Miriam en Ronald willen het verschil maken in de thuiszorg

Mooi, aangenaam en veilig thuis wonen

Algemeen

"Wij willen de zorg verlenen die je zelf graag zou willen ontvangen." Miriam de Vast en Ronald Janssen van Senioren Respons zijn nieuw in de thuiszorg. En ze zijn vast van plan het andere en beter te gaan doen.

Ervaring met thuiszorg in de privésfeer brachten Miriam en Ronald er toe om zelf het verschil te gaan maken in de zorg. In september 2016 namen zij Senioren Respons over. "Het afgelopen jaar zijn we vooral bezig geweest om de organisatie, onze cliënten en vooral ook de do's en don'ts van de zorgwereld te leren kennen. Nu zijn we zover dat we echt de slag te pakken hebben."

Zelfstandig blijven
En het begin is goed. Onlangs won Senioren Respons een aanbesteding van de Gemeente Delft. "Nu kunnen wij op grond van eigen indicatie huishoudelijke zorg aan zelfstandige senioren in Delft gaan aanbieden. Inmiddels ontvangen de eerste cliënten zorg voor 8, 12 of 24 uur. Wij vinden thuiszorg heel belangrijk en streven ernaar mensen te ondersteunen om tot het laatst mogelijke moment zelfstandig te blijven. Onze kerntaak is persoonlijke verzorging en verpleegtechnische handelingen op maat en op afroep.
Ook betekent het dat we zo dicht mogelijk bij de wensen van onze cliënten willen blijven en dat we extra dingen willen doen, zoals de eenzaamheid onder senioren te lijf gaan. Dat is een groot probleem, wat direct weerslag heeft op welbevinden en gezondheid van mensen. Met initiatieven als evenementen, vakanties en uitjes willen we mensen meer betrekken in de samenleving, en met behulp van moderne middelen zoals een beveiligde iPad willen we de communicatie tussen senioren en hun omgeving, niet alleen met onze organisatie, maar ook met hun buren, vrienden, (klein)kinderen, verbeteren. Wat wij willen is dat mensen gewoon zo lang mogelijk mooi, aangenaam en zelfstandig kunnen wonen."