Mevrouw Jeanet Beusekamp was de meest relaxte golfer. (Foto: PR)
Mevrouw Jeanet Beusekamp was de meest relaxte golfer. (Foto: PR)

Stichting Handicart houdt mindervalide golfers mobiel

Algemeen

De maandwedstrijd op Golfbaan Delfland stond vorige week in het teken van het goede doel. In dit geval was dat de Stichting Handicart.

Stichting Handicart stelt op 115 golfclubs door heel Nederland zogenaamde 'Handicarts' beschikbaar: speciale golfkarretjes voor golfers die fysiek beperkt zijn. "Golf is een sport die je ook heel goed kunt blijven doen als je op leeftijd bent of lichamelijke beperkingen hebt", legt Theo Mulder, consul van Stichting Handicart uit. "Maar toch leg je aardig wat kilometers te voet af. Veel golfbanen hebben daar de bekende golfkarretjes voor te huur, maar daarmee jaag je fysiek beperkte mensen wel op kosten. Mindervaliden kunnen bij ons op grond van een artsenverklaring pashouder worden en zo gebruik maken van onze 'Handicarts' tegen een tarief dat fors lager ligt dan de normale huurprijs van een golfkarretje. Zo zijn zij in staat om langer deze mooie en gezonde sport te blijven beoefenen."

Actie
Het geld voor deze Handicarts komt van vaste donateurs, maar geregeld zijn er op golfbanen ook speciale acties. Zoals vorige week bij Golfbaan Delfland, waar onder andere een veiling gehouden werd. "Daarnaast hebben we ook een fotowedstrijd gehouden met het thema 'wie is de meest relaxte golfer'", vertelt Steef van der Kruit van firma Zorgdrager, zelf ook een fervent golfer. De titel werd glansrijk in de wacht gesleept door mevrouw Jeanet Beusekamp. Zij ging naar huis met cadeaubonnen van de Golfshop en van Zorgdrager. Van der Kruit: "Alles bij elkaar is er al een mooi bedrag binnen, maar de actie loopt nog even door, dus we zijn benieuwd waar de teller stopt."