Op de nieuwe site is alle toeristische info over Delft te vinden. (Foto: PR
Op de nieuwe site is alle toeristische info over Delft te vinden. (Foto: PR

Nieuwe toeristische website voor Delft

Algemeen

DELFT – Delft heeft een nieuwe toeristische website: www.delft.com. Het doel van de nieuwe website is om nog meer bezoekers te verleiden om Delft te bezoeken. Sinds vorige week is de site live in de talen Nederlands, Engels en Duits.

Wethouder Ferrie Förster van de gemeente Delft is blij met de nieuwe website. "Om met andere steden te kunnen concurreren is van belang om een aantrekkelijke toeristische website te hebben die bezoekers verleidt om naar Delft te komen. Het gaat nu goed met de toeristenaantallen in Delft en dat willen we ook in de komende jaren zo houden."

Inspiratie
De nieuwe site www.delft.com vormt volgens Himat Sanwirjatmo, online marketeer van Delft Marketing, een inspiratiebron voor potentiële bezoekers die zich oriënteren op een citytrip. "De site is volledig afgestemd op de wensen en beleving van de doelgroep. Verder staan op de site zes thema's centraal die o.a. zijn afgeleid van de nieuwe toeristische visie van Delft."
Tot en met vorige week konden bezoekers van Delft de toeristische informatie op www.delft.nl vinden; de stadssite voor inwoners, bezoekers en bedrijven. Het toeristisch deel van deze site bood volgens Sanwirjatmo te weinig inspiratie. "De site was inmiddels verouderd en nodigde nog onvoldoende uit tot een bezoek aan Delft. We vonden, samen met de gemeente, dat we daar echt kansen lieten liggen en dat is zonde. Voor veel mensen – zeker voor de doelgroepen van Delft – is een toeristische website toch een inspiratiebron bij het plannen van een citytrip." Sanwirjatmo legt uit hoe de website ontwikkeld is: "Er hebben twee onderzoeken plaatsgevonden naar de wensen en behoeften van onze doelgroepen. Naast deze onderzoeksresultaten waren de nieuwe toeristische visie en een brainstormsessie met partners uit de stad de basis voor de ontwikkeling van de nieuwe website."