De initiatiefnemers haalden flink wat geld op met hulp van vrienden, familie en organisaties. (Foto: PR)
De initiatiefnemers haalden flink wat geld op met hulp van vrienden, familie en organisaties. (Foto: PR)

Brede steun voor 'Beat Huntington' actie

Algemeen

Bijna 18.000 euro mogen de initiatiefnemers van 'Beat Huntington' binnenkort aanbieden aan het onderzoeksteam van het LUMC dat naar een behandeling voor deze ziekte zoekt.

"Een hele diepe buiging van ons voor iedereen die geholpen heeft."Delftenaren Jori Noordhoek, Rick van Eden en Bas van der Graaff zijn diep onder de indruk van de steun die zij hebben gekregen in hun actie 'Beat Huntington'. Aanleiding voor de actie was het feit de vader van Rick zelf kampt met de ziekte van Huntington. Hij is één van de 1600 Nederlanders die deze ongeneeslijke hersenaandoening heeft. "Er zijn enorm veel acties geweest", aldus Jori. "We mochten doneerboxen voor statiegeld bij een aantal supermarkten zetten, er zijn sponsoracties geweest, er is steigerhout gedoneerd waarvan we wee allemaal dingen hebben gemaakt die we konden verkopen, er was een benefietparty met DJ Rob & MC Joe, Outsiders en DJ Marvinski en we hebben zelf onder andere meegelopen aan de Golden Tenloop en de ¼ Marathon van Rotterdam.

Dankbaar
Alles bij elkaar hebben we een fantastisch bedrag opgehaald voor onderzoek naar deze vreselijke ziekte en Huntingdon een klein beetje meer bekend maken.. En daar zijn we iedereen die daar aan heeft bijgedragen heel dankbaar voor."