Remi van Casteren (links) en Nadia Kruiswijk kijken uit naar het Cameretten Festival, dat vrijdag 23 juni op het plein bij de Wijnhaven is.
Remi van Casteren (links) en Nadia Kruiswijk kijken uit naar het Cameretten Festival, dat vrijdag 23 juni op het plein bij de Wijnhaven is.

Lachen, bier, muziek en barbecue

Algemeen

DELFT - Cameretten Festival keert terug naar haar roots. Vrijdag 23 juni organiseert Café de Wijnhaven een Cameretten festijn. Ook de volgende dag is het hier feest.

De eerste editie van het Cameretten Festival was in 1966 in de Koornbeurs. Sindsdien is het naar het plein vernoemde cabaretfestival uitgegroeid tot hét onafhankelijke podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers.
Volgend weekend keert het festival dus terug naar een plek op spuugafstand van waar het ruim vijftig jaar geleden begon. De avond wordt gepresenteerd door het Delftse multi-talent Jasper van Kuijk. Er zijn optredens van de cabarettalenten Victor Luis van Es en Kiki Schippers. De avond begin om 20.15 uur en de toegang is gratis. Wie verzekerd wil zijn van een plekje op het plein, wordt verzocht zich aan te melden via mail@wijnhaven.nl.
Een dag later, zaterdag 24 juni, viert de Wijnhaven haar 37-jarig bestaan. "Dat is voor ons genoeg reden voor een mooi feestje", zegt Nadia Kruiswijk van Café en restaurant de Wijnhaven. Brouwerij het Uiltje neemt vanaf 15.00 uur het terras over. "Daarnaast hebben wij ons eigen Wijnhaven Biergilde, opgericht voor onze huidige vaste gasten. Zij krijgen een speciale verrassing maar natuurlijk kan iedereen die van bier houdt gewoon een plekje zoeken."
Vervolgens gaat de barbecue aan. Om 19.30 uur is een optreden van de Wouter Kiers Band, die publiek zal trakteren op een aanstekelijke mix van opzwepende jazz, blues, funk en dance. Daarna gaat het feestje verder met niemand minder dan DJ PJ. En, niet onbelangrijk: "De weersvoorspelling ziet er geweldig uit! We gaan er een waanzinnig weekend van maken", besluit Nadia. Ook op zaterdag is de toegang gratis.