Eén van de deelnemers in actie.
Eén van de deelnemers in actie.

Geen prijs voor Delftse Eco-Runner

Algemeen

Vier teams uit Zuid-Holland reisden afgelopen week af naar London voor hun deelname aan Shell Eco-marathon, één van 's werelds meest uitdagende en grootste studentenwedstrijden op het gebied van innovatie, technologie en duurzaamheid. Niet één daarvan wist een prijs te winnen. De hitte bleek een grote uitdaging voor de teams.

Het is geen van de vier teams gelukt om met hun duurzame voertuig een zo energiezuinig mogelijk resultaat neer te zetten. De hoge temperatuur van de afgelopen dagen was een handicap, zeker voor waterstof aangedreven voertuigen, omdat er meer brandstof nodig is om brandstofcellen op een stabiele temperatuur te houden. Daarnaast speelde ook pech mee voor de Zuid-Hollandse teams van de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, TU Delft en de middelbare school International School of The Hague.

Eerder lieten de Delftse deelnemers van de Eco-Runner in Delft op Zondag weten dat ze hoopten en verwachten de Shell Eco-marathon te winnen, net als in 2015. 

Ruim 170 teams – waarvan veertien uit Nederland – gingen de afgelopen dagen met hun zelfontwikkelde superzuinige voertuigen de uitdaging aan zo efficiënt mogelijk te rijden tijdens de 32ste editie van Shell Eco-marathon. Nederland was sterk vertegenwoordigd, alleen Frankrijk en Duitsland stuurden een grotere afvaardiging richting Londen. Het Nederlandse team Green Team Twente van de Universiteit Twente behaalde de Europese kampioenstitel met hun energiezuinige waterstofvoertuig.