Het team achter Scoozy bestaat uit Job, Jan-Willem, Maarten en Winnifred. Voor Scoozy waren alle vier teamleden van het Nuon Solar Team. (foto: Jorrit Lousberg)
Het team achter Scoozy bestaat uit Job, Jan-Willem, Maarten en Winnifred. Voor Scoozy waren alle vier teamleden van het Nuon Solar Team. (foto: Jorrit Lousberg) Foto: Jorrit Lousberg

Delftse start-up bouwt scootmobiel van de toekomst

Algemeen

Een Delftse start-up lanceert deze week een hip alternatief voor de scootmobiel: de Scoozy.

In 2030 rijden er naar verwachting zo'n 600.000 scootmobielen in Nederland. In 2012 waren dit er 'slechts' 250.000. Met de toename van scootmobielen neemt ook het aantal ongevallen drastisch toe. Zo vielen er in 2016 alleen al 38 doden door ongevallen met een scootmobiel. En dan waren er nog eens vele scootmobielrijders die op de eerste hulp belandden. Hoog tijd om daar verandering in te brengen vindt de Delftse startup Scoozy.

Zij lanceren deze week het hippe alternatief voor de scootmobiel. Slim, veilig en persoonlijk. . "De afgelopen 40 jaar is er weinig ontwikkeling geweest op de markt voor scootmobielen", zegt CEO Job van de Kieft. "Scoozy is een volledig nieuw en innovatief ontwerp met stabiliteit en veiligheid als uitgangspunt. Scoozy is veilig, wendbaar maar vooral erg cool. Een scootmobiel voor de moderne actieve mens."

Met een aantrekkelijk uiterlijk en bijzondere opties biedt Scoozy veel meer dan andere scootmobielen op de markt. Testrijder en MS-patiënt Jeanette de Noord beaamt dit: "Dankzij 4x4 aandrijving kan ik met Scoozy tijdens een dagtocht gewoon door de modder rijden", vertelt ze. "Ik kan overal komen en dat vind ik ontzettend tof."

Ook het stigmatiserende effect lijkt als sneeuw voor de zon verdwenen. De Noord al lachend: "Mensen op straat kijken me na, niet omdat ze me zielig vinden, maar omdat ze een gave gadget voorbij zien rijden!"

Run op Scoozy's
De eerste Scoozy's zijn al verkocht terwijl het prototype nog niet af was. Een bijzondere prestatie die aangeeft dat er vraag is naar een vernieuwend product. Geïnteresseerden kunnen via de website www.scoozy.nl een proefrit aanvragen of meteen één van de eerste 20 Scoozy's bestellen. Die eerste lijn komt volgend voorjaar op de markt.