De Delftse stand die komende week op de vastgoedbeurs Provada neerstrijkt.
De Delftse stand die komende week op de vastgoedbeurs Provada neerstrijkt.

Delft neemt deel aan de vastgoedbeurs Provada

Algemeen

Gemeente Delft doet op 30 en 31 mei en 1 juni met een stand mee aan de Provada, de grootste vastgoedbeurs in Nederland. De gemeente Delft zoekt ontwikkelpartners die bereid zijn om in een publiek-private samenwerking te bouwen aan de toekomst van Delft. Pioniers die samen aan de tekentafel met plannen komen voor een duurzaam, toekomstbestendig Delft.

De motor van de stedelijke ontwikkeling in Delft draait na de crisisjaren inmiddels weer op volle toeren. De ontwikkeling van een compleet nieuw stadshart rondom het nieuwe station is zichtbaar. Delft pakt door, ook op andere plekken in de stad gaat in de komende jaren zichtbaar resultaat volgen.

Tot 2040 krijgt de stad te maken met extra druk op de woningmarkt. In de regio Rotterdam en Den Haag is er behoefte om 100.000 nieuwe woningen te bouwen. Delft ziet kansen om ruim 15.000 woningen als aandeel te nemen en die binnenstedelijk te bouwen. Dit is een kwalitatieve en kwantitatieve opgave dat kansen biedt voor ontwikkelaars om samen met de gemeente te bouwen aan de toekomst van Delft.

De gemeente Delft heeft een ontwikkelingsopgave van ruim 1,4 miljard euro. Zij wil daarom samen optrekken met particuliere investeerders en andere overheden. De gemeente stelt een speciaal fonds in om haar aandeel in de investering te kunnen betalen. Het fonds wordt komende jaren gevuld tot een bedrag van 75 miljoen euro.