De nieuwe drone van het Delftse bedrijf Atmos UAV kan de oppervlakte tot tien keer sneller inmeten.
De nieuwe drone van het Delftse bedrijf Atmos UAV kan de oppervlakte tot tien keer sneller inmeten.

Delftse start-up lanceert volgende generatie mapping drone

Algemeen

Het Delftse drone-bedrijf Atmos UAV lanceert Marlyn: een drone gemaakt van lichte materialen, die is ontworpen om automatisch, moeiteloos en bij hoge windsnelheden ingezet te worden.

Een van de eerste klanten is Skeye, de Europese marktleider op het gebied van de inwinning van geografische 3D informatie. Deze nieuwe techniek maakt het mogelijk voor professionele gebruikers wereldwijd, om de oppervlakte tot 10 keer sneller in te meten en garandeert geen bijkomende schade.

"Door haar unieke eigenschappen zorgt Marlyn ervoor dat we zelfs onze meest uitdagende opdrachten moeiteloos kunnen uitvoeren", zegt Pieter Franken, medeoprichter van Skeye, de Europese leidende partij op het gebied van het verkrijgen van geografische 3D informatie door middel van drones. "Bovenop de besparingen door minder onderhoud aan onze drone, verwachten we een tijdsbesparing tot 50 procent op onze projecten."

"We zijn zeer enthousiast om samen te werken met Skeye en om hun operationele expertise te implementeren in dit veelbelovende project", vult Sander Hulsman, CEO van Atmos UAV, aan. "Bij Marlyn draait het allemaal om het veiliger en efficiënter maken van de datacollectie vanuit de lucht. Hierdoor kunnen we professionele gebruikers binnen alle sectoren toegang geven tot het luchtruim, waardoor ze meer kunnen focussen op het analyseren van de informatie. Dit resulteert in een verbetering van hun bedrijfseffectiviteit."

Over Atmos UAV
Atmos UAV is een high-tech start-up dat betrouwbare onbemande vliegtuigen ontwerpt en assembleert met een focus op dataverzameling voor professionele gebruikers. Deze onderneming is voortgevloeid uit een project aan de Technische Universiteit van Delft.

Het bedrijf specialiseert zich in onbemande vliegtuigen die worden ingezet voor landmeetkunde, mijnbouw, precisielandbouw, bosbouw en andere toepassingen die gerelateerd zijn aan een specifiek gebied in kaart te brengen.