Winkelend publiek weet De Klis altijd goed te vinden. Ook deze zomer hoeven binnenstadbezoekers zich hier niet te vervelen. (foto: archief)
Winkelend publiek weet De Klis altijd goed te vinden. Ook deze zomer hoeven binnenstadbezoekers zich hier niet te vervelen. (foto: archief)

De Klis: authentiek, hip en altijd boeiend

Algemeen

Een rondje door winkelgebied De Klis mag bij een bezoekje aan de Delftse binnenstad eigenlijk niet ontbreken. Bij menig Delftenaar zit dit er we ingeslepen. En dat is logisch.

De Klis telt talloze unieke en echte winkels en zaakjes. Geen dertien in een dozijn, maar eerder zoals de Amsterdamse '9 straatjes'. En het leuke is: het lijken er wel steeds meer te worden. Nieuwe en enthousiaste Delftse ondernemers en winkeliers vestigen zich graag in dit gebied.

Het winkelgebied De Klis omvat schilderachtige straatjes als de Hippolytusbuus, Wijnhaven, Voldersgracht, Vrouwjuttenland en de Choorstraat. En op de Choorstraat na, liggen alle andere straten fraai gesitueerd langs de Delftse grachten. Ook hierdoor vindt het winkelend publiek er een stukje beleving die in andere steden ondenkbaar is. De grachten worden in de zomer bovendien dankbaar gebruikt door horecaondernemers, die er hun terrasboten neerleggen.

De geschiedenis van de Klis gaat ver terug. Eeuwen geleden voerden handel, ambacht en cultuur hier al de boventoon. En 800 jaar later bruist het in dit wijkje vol monumentale winkelpandjes nog altijd van het leven. In dit stukje historisch centrum vind je de mooiste spullen, de hipste winkels en de meest bijzondere horeca. Maar ook: een prachtig inkijkje in de eeuwenoude architectuur van de Deltse grachtengordel. Niet vreemd dus dat Tomas Cook Travel Magazine lovend over de Klis schreef. In dit blad stond: 'A must if you want to hang out where the locals do'.

In de Klis is altijd wat te zien en te beleven. Zo is viert het Vermeer Centrum Delft hier dit jaar haar 10-jarig jubileum. Zaterdag 20 mei zijn hier daarom allerlei activiteiten. En ook de komende weken zijn in het Vermeer Centrum Delft nog enkele activiteiten in verband met het jubileum.

Verder is in de Klis deze zomer natuurlijk weer elke donderdag en zaterdag een antiek-, curiosa- en boekenmarkt te vinden, waar altijd wel wat leuks valt te scoren.

Wie op de hoogte wil blijven van De Klis, kan op Facebook alle ins en out en nieuwtjes van en over dit winkelgebied vinden.