De tentoonstelling is interessant voor jong en oud(er). (foto: Studio Oostrum)
De tentoonstelling is interessant voor jong en oud(er). (foto: Studio Oostrum) Foto: Studio Oostrum

Kruip in de huid van de apotheker

Algemeen

In de Botanische Tuin aan het Poortlandplein is door wethouder Raimond de Prez afgelopen woensdag de tentoonstelling '175 jaar beter beter door de apotheker' geopend. Deze is nog tot 21 juni te zien.

Deze tentoonstelling wordt georganiseerd De Koninklijke Maatschappij ter Bevordering der Pharmacie (KNMP) om het 175-jarig bestaan te vieren. Ook het Delftse Museum Griffioen haakt aan.
De tentoonstelling in de 100 jaar oude Delftse Botanische Tuin laat de ontwikkeling van de farmacie – dus het apothekersvak - door de jaren heen zien. Door het interactieve karakter ziet de bezoeker wat de apotheker nu voor de patiënten betekent.
In oorsprong richtte het vak zich op planten, waarvan men - vaak door overlevering - wist dat ze geneeskrachtige stoffen bevatten. Deze planten zijn nog steeds te vinden in botanische tuinen, ook in Delft.

Museum Griffioen
Bezoekers die na deze tentoonstelling geïnteresseerd zijn geraakt in medische planten, kunnen gedurende deze tentoonstelling op zondagmiddagen en op Tweede Pinksterdag van 12.00 uur tot 17.00 uur meer over het onderwerp zien en horen bij Museum de Griffioen aan de Koornmarkt 66 in Delft. De benedenverdieping met het farmaceutisch deel van de collectie is dan toegankelijk voor bezoekers. De toegang bedraagt 2 euro voor volwassenen, de entree voor kinderen bedraagt slechts 1 euro.
Normaal is het museum alleen open voor groepsrondleidingen en op afspraak.
Kijk voor meer informatie op de website van het museum via www.griffioen.buz.