Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Van Daal Makelaardij

Algemeen

Karakteristieke en opvallend grote jaren dertig woning in Hof van Delft

DELFT – Tanja Harms is het bekende gezicht van een winkel voor tweedehands boeken aan het Vrouwjuttenland in de binnenstad. Haar partner Bert van Dalen komt oorspronkelijk uit Soest, maar is bij haar komen wonen. Samen wonen ze nu bijna drie jaar in de wijk Hof van Delft. "Nu is het onze bedoeling om boven de winkel te gaan wonen", aldus Tanja.

Het lijkt haar een mooie manier om oud te worden. Boven wonen en beneden de winkel waar ze nog heel lang mee door kunnen gaan. "Ja, die winkel kan ik houden tot m'n tachtigste", zegt ze. "We willen daar nog heel lang mee door gaan."
Hun huidige woning is dus een tijdelijke locatie gebleken, maar ze hebben er niet met minder plezier in gewoond. "Het is een geliefde wijk, waar veel mensen wel zouden willen wonen", vult Bert aan. "Maar ook in verband met de dubbele lasten hebben we nu besloten om naar de binnenstad te gaan."
In het begin hebben Tanja en Bert alles laten opknappen. Het grootste project was een volledig nieuwe badkamer. "Weet je wat zo leuk aan dit huis is?" begint Tanja. "Dat is bijvoorbeeld de mooie grote lichte woonkamer. Dat komt doordat hier altijd de zon naar binnen schijnt."
De lichte woonkamer is 8.94 bij 3.20 meter en heeft aan de voorzijde een erker, kenmerkend voor een woning uit de jaren dertig. Opvallend is verder de fraaie designradiator. De woonkamer is voorzien van brede vloerdelen. "Achter zijn er openslaande deuren naar de tuin", zegt Tanja. "Dat is heel mooi en maakt de kamer voor je gevoel ook groter."
In de uitbouw van de woonkamer is er een nette, moderne keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur. "Die zou je eventueel ook nog kunnen vergroten", zegt Tanja. "Je geeft dan een stukje van je tuin op, maar hebt wel een wat ruimere keuken."
De tuin zelf is 16 vierkante meter. Er is genoeg ruimte om van de zon te genieten, je hebt weinig last van de buren. Er is een berging aanwezig en een achterom. "Ja, ik moet zeggen dat we vaak heerlijk buiten zitten", zegt Bert.
Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers van respectievelijk 3.46 bij 2.43 meter en 3.58 bij 2.34/3.28 meter. De tweede slaapkamer heeft een grote inbouwkast en van hieruit kun je een leuk klein balkon op. "Met een leuk uitzicht over de tuinen", zegt Tanja. "Maar op de zolderkamer is het uitzicht nog veel mooier. Van daaruit zie je de torens van de twee Delftse kerken en Molen de Roos."
De badkamer is dus helemaal nieuw geplaatst. Deze is voorzien van een inloopdouche, heeft een dubbele wastafel met een ladekast, een designradiator en een tweede toilet. "Er is een leuk klein trapje met rechte treden naar de tweede verdieping, waar door middel van een dakkapel een heel grote werkkamer is gecreëerd."
Bij het boven komen, sta je op een bijzonder ruim opgezette L-vormige overloop met dakvenster. Hier bevindt zich de opstelplaats van de wasmachine en de droger, alsmede de CV-combiketel (Remeha HR, bouwjaar 2006). Achter deze overloop de genoemde opmerkelijk ruime kamer met het mooie uitzicht. "Je kunt hier met twee kinderen dus makkelijk wonen", zegt Tanja. "Het is een apart huis, met een afwijkende voorgevel. Het is een buurt met jonge gezinnen, wat studenten en de buurtwinkels en andere voorzieningen zijn dichtbij. Je fietst in vijf minuten naar de binnenstad. Maar vanaf augustus hoef ik daar helemaal niet meer naartoe te fietsen, want dan hoop ik er te wonen."

De Vriesstraat 37, Delft
Vraagprijs is 339.000 euro k.k.

Van Daal Makelaardij
Voldersgracht 33
2611 EV Delft
(015) 212 73 00
www.vandaalmakelaardij.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding