Afbeelding

Delft, twintig jaar geleden...

Algemeen

Twintig jaar geleden waren kranten zwart-wit en meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.

Deze week is dat de editie van zondag 11 mei. De krant opent dan met het nieuws dat Delft klaar is voor het toeristenseizoen. En dat is mooi. De nagedachtenis aan de viering van 750 jaar Delft en een Vermeer-tentoonstelling in Den Haag zorgen ervoor dat veel dagjesmensen en toeristen in 1996 naar Delft willen komen, meldt de plaatselijke VVV. Het is daarom bij de balies van het pand aan de Markt erg druk.

Lezers klimmen massaal in de pen om te pleiten voor het behoud van de rommelmarkt op het Doelenplein. Iedereen moet hier gewoon koopjes kunnen blijven scoren, vinden ze.

Wijkagent Albert van Leeuwen blikt terug op een survivalweekend met jongeren uit de Kuyperwijk. In het begin schrok hij soms wel van scheldwoorden die de revue passeerden, maar bovenal beleefden ze op de Veluwe een fantastisch weekend. Je zou zoiets eigenlijk vaker en ook met jongeren uit andere Delftse wijken moeten doen, vindt hij.

Een snelkookpan met 6 liter inhoud kostte 199 gulden, voor een Hälso houten tuinbank van IKEA moest 149 gulden worden neergelegd.