Afbeelding
Foto: PR

Dementie en toch zwemmen

Algemeen

Bewegen is gezond, zeker voor ouderen met dementie. Door te bewegen breng je je hersens in beweging, dat stopt de dementie niet maar vertraagt het proces wel. Daarom is er nu het zwemuur voor alle Delftse ouderen met dementie.

In samenwerking met het sportfondsenbad, de Ontmoetingscentra van Pieter van Foreest en gesubsidieerd door de Gemeente Delft is er een zwemuur gecreëerd voor mensen met een dementie. Iedere dinsdag om 14.15 uur, drie kwartier zwemmen in heerlijk warm water. Onder begeleiding van een medewerker Ontmoetingscentrum en een zweminstructeur van het sportfondsenbad genieten meerdere ouderen en hun mantelzorgers of vrijwilligers van een heerlijke duik. Mantelzorgers, vrijwilligers, begeleiders mogen gratis mee om de ouderen te ondersteunen in en rondom het bad. Tot nu toe zijn er alleen nog maar positieve reacties. Voor sommige is het letterlijk een warm bad aan herinneringen en ontspanning.

Bent u geïnteresseerd in dit zwemuur? Neem dan contact op met Joke Wubben, programma coördinator van Ontmoetingscentrum Vermeertoren. Email: j.wubben@pietervanforeest.nl of telefoon: 015-5158200