Afbeelding
Foto: Koos Bommelé

Delft bruist op Koningsdag

Algemeen

Donderdag 27 april is het Koningsdag. Delft kleurt oranje en bruist! Er is van alles te doen, zeker in de binnenstad. Denk aan een festival aan de vooravond van Koningsdag, de traditionele Koningskermis en rommelmarkten.

De vijftigste verjaardag van Koning Willem-Alexander wordt dit jaar uitgebreid gevierd in de binnenstad van Delft. De oranjegekte barst voor jong en oud los op woensdag 26 april tijdens koningsnacht op de Markt. Uitslapen zit er niet in, want tijdens Koningsdag gaat het programma vroeg van start. Om 8.45 uur opent burgemeester Marja van Bijsterveldt Koningsdag op De Markt, waarna er tot 20.00 uur van alles te doen is in de binnenstad. Informatie over het programma is te vinden op http://www.koningsdag-delft.nl.

Geen vrijmarkt, wel rommelmarkt

Het verkopen van eigen spullen door bewoners is op Koningsdag een populaire traditie. Echter, Delft kent geen vrijmarkt zoals sommige andere steden. Het betekent dat u niet zomaar met spullen ergens in de stad mag gaan zitten. Op bepaalde plekken in de stad mogen wel spullen verkocht worden. In samenwerking met de brandweer en politie zijn er locaties in de stad aangewezen waarop dat veilig kan gebeuren. Zo blijven de doorgangsroutes voor bezoekers en hulpdiensten altijd bereikbaar. Voor het huren van een kraam kunnen inwoners terecht bij het evenementbureau 015-events.

Waar mag je spullen verkopen?
Op delft.nl/koningsdag is een kaartje te downloaden met alle locaties. Staat de straat er niet bij? Dan is het verboden om daar uw spullen te verkopen.

Stuk bij de Oude Kerk op de Oude Delft

Doelenstraat

Doelenplein

Dertienhuizen, stukje Verwersdijk (op de stoep) tot Drie Akersstraat (aan de kant van het Doelenplein)

Vaandelstraat

In de Van de Mastenstraat en Paardenmarkt is de verkoop alleen op de eigen stoep toegestaan

Oude Kerkstraat en stukje Oude Delft tegenover van de Oude Kerk

Bastiaanplein en Vesteplein, let op: niet voor ingangen van de winkels

Kruisstraat Pijnepoort, let op: niet voor ingangen van de winkels en woningen

Molslaan van Paradijspoort tot Kruisstraat.

Let op: het Sint Agathaplein niet toegankelijk voor de verkoop van spullen, Hier is een fietsenstalling. Op de Nieuwe Langendijk is ook geen verkoop toegestaan. Alleen aan het eind ter hoogte van nummer 59 tot en met 77 en 80 tot en met 110 mogen alleen bewoners hun spullen op de stoep verkopen.

Kermis
In verband met de kermis die van 26 april t/m 1 mei op de Paardenmarkt staat, is het niet meer mogelijk om te parkeren vanaf 25 april 06.00 uur t/m 2 mei 14.00 uur. Betrokkenen zijn daar inmiddels over geïnformeerd. Meer informatie vindt u op delft.nl/parkeren.

Praktische informatie

Het gehele programma van de dag en overige praktische informatie zoals faciliteiten voor het stallen van fietsen en het terugvinden van een zoekgeraakt kind, is terug te vinden opwww.delft.nl/koningsdag. In geval van nood is er ook een EHBO-standplaats aanwezig naast de Nieuwe Kerk.