Papiercontainers in Tanthof werden woensdag niet opgehaald. Alleen wisten veel inwoners dit niet.
Papiercontainers in Tanthof werden woensdag niet opgehaald. Alleen wisten veel inwoners dit niet.

Gewijzigde afvalkalender ontgaat veel inwoners

Algemeen

DELFT – Avalex heeft de afvalkalender afgelopen week veranderd, maar dat nieuws was veel inwoners van Delft ontgaan. Dus konden zij hun nog volle containers afgelopen weer terug richting de woning rijden. Bewoners van Tanthof zetten bijvoorbeeld afgelopen woensdag massaal hun papiercontainer langs de weg. Enkele uren later hadden ze er een papiertje bij. Van Avalex. Met daarop de tekst dat de afvalkalender is veranderd. Nieuwe inzameldata zijn te vinden op Avalex.nl.

Heleen van 't Hof is niet te spreken over de beperkte communicatie vanuit Avalex. "We hebben een brief van Avalex gekregen waarin staat dat het legen van de papiercontainers zou gaan veranderen van één keer per twee weken naar eens in de vier weken", reageert ze. "Alleen is er nooit een bericht geweest met daarin de datum van wanneer dat in zou gaan. Dus iedereen zet vrolijk zijn papiercontainer aan de weg en kan hem straks vol weer terugzetten, want ze hebben hem niet geleegd. Na wat gegoogled te hebben blijkt dat voor mijn wijk de papiercontainer op maandag 24 april wordt geleegd. Het is stuitend hoe Avalex met de bewoners van Delft communiceert."

Avalex laat weten dat bewoners met minicontainers een brief hebben ontvangen met daarin de informatie. "Verder hebben we advertenties geplaatst", laat een Avalex-woordvoerster weten. "Het kan voor inwoners zijn dat zowel de dag wijzigt als de frequentie van twee- naar vier-wekelijks. Daarom hebben we in de communicatie nadrukkelijk gezegd dat mensen de afvalkalender moeten bekijken."