Koningsdag wordt ook in Delft elk jaar groot(s) gevierd.
Koningsdag wordt ook in Delft elk jaar groot(s) gevierd. Foto: Koos Bommelé

Ondernemers lanceren nieuwe Koningsdag-website

Algemeen

Gemeente Delft stelt al enkele jaren geen subsidie meer beschikbaar voor de organisatie van Koningsdag in Delft. Ondernemers werden daardoor verantwoordelijk voor het organiseren en bekostigen van eigen activiteiten. Door de samenwerking die ondernemers vervolgens onderling hebben gezocht, is er op bijna ieder plein in de binnenstad wel iets te doen. Dit jaar zetten de ondernemers een extra tandje bij, want de communicatiecampagne die de afgelopen jaren ontbrak, pakken de ondernemers nu ook gezamenlijk op.

De Burgemeesters, evenementen en communicatiebureau uit Delft, is de initiatiefnemer van de gezamenlijke communicatiecampagne. "De afgelopen twee jaar voeren wij de regie over de Donkere Dagen van Delft campagne, en zien daardoor wat voor effect het heeft als ondernemers investeren in een gezamenlijke communicatiecampagne waarbij we met elkaar het merk 'Delft' promoten", vertelt Guy Verbeek, eigenaar van De Burgemeesters. "Tijdens Koningsdag ontbrak deze communicatie. Wij zijn gaan kijken of er subsidie beschikbaar is voor zo'n campagne, maar dat bleek al snel erg lastig en moesten daarvoor vooral allemaal plannen gaan schrijven. Daar hadden we geen zin in, dus besloten we het zelf te doen en alles te sponsoren. Gelukkig vonden veel ondernemers dat zo'n leuk initiatief dat ze zowel financieel als met arbeid zijn gaan bijdragen aan de campagne. Daardoor is het gelukt".

Er staat inmiddels een website online, geheel in de stadsstijl van Delft, te bezoeken via www.koningsdag-delft.nl Hier is het volledige programma te vinden van Koningsnacht en Koningsdag. Daarnaast zijn de ondernemers momenteel bezig met een programmaboek, posters en krantenspecials. Staat uw activiteit er nog niet bij? Geef dit dan door via info@deburgemeesters.nl.