De Staal aan de Staalweg.
De Staal aan de Staalweg.

Gemeente zoekt marktpartijen voor herontwikkeling De Staal

Algemeen

DELFT - Met de verhuizing van de gemeente naar het nieuwe stadskantoor aan het Stationsplein is de gemeentelijke locatie aan de Staalweg 1 leeg komen te staan. Dit biedt kansen om deze locatie en de omliggende openbare ruimte te ontwikkelen tot 'De Poort van Delft', een entree tot de stad die bezoekers verwelkomt in Delft.

Gemeente Delft is op zoek naar een partij die de kansen van deze locatie herkent en in staat is om het plangebied voor eigen rekening en risico te (her)ontwikkelen en te realiseren. Sinds afgelopen donderdag kunnen partijen zich aanmelden als belangstellende voor de herontwikkeling van De Staal. Uit alle aanmeldingen worden vijf partijen geselecteerd die gevraagd worden hun visie aan de stad te presenteren. Uit deze vijf zal de uiteindelijke (contract)partij op basis van de door hen ingediende uitgewerkte plannen geselecteerd worden.De verwachting is dat de herontwikkeling van het totale terrein (gefaseerd) vanaf 2019 zal starten.

De locatie die beschikbaar komt ligt aan de Staalweg, bij de afrit Delft van de A13, en maakt deel uit van bedrijven- en kantorenterrein Delftse Poort. De locatie wordt begrensd door de Oostpoortweg aan de zuidkant en de afrit van de snelweg aan de oostkant. In het noorden en westen grenst het terrein aan de woonbuurt Heilige Land, onderdeel van de wijk Vrijenban. Ten westen van de locatie ligt een mogelijke waterverbinding naar de Schie.

Tijdelijke invulling
De gemeente heeft voor het kantoorpand voor de periode tot aan de start van herontwikkeling, een overeenkomst gesloten met leegstandsbeheerder Oak Management. Zij zullen het kantoorpand vullen met kleine zelfstandige bedrijven om verloedering en leegstand tegen te gaan. Partijen die op zoek zijn naar een tijdelijke ruimte, kunnen contact opnemen met OAK management.

Het terrein en de bedrijfsruimten op de Staalweg blijven de komende periode nog tijdelijk in gebruik door Stadsbeheer en Stadslogistiek Delft. Verder is het terrein tijdelijk beschikbaar gesteld voor het parkeren van een aantal grote marktvoertuigen. Deze activiteiten zullen uiteindelijk ook plaatsmaken voor de herontwikkeling.