Afbeelding

Hartige Samaritaan gaat sluiten en veilt de inboedel

Algemeen

Het pop-uprestaurant Hartige Samaritaan sluit op 25 maart de deuren en veilt de inboedel voor het goede doel.
 
Tijdens een draaimaand met meer dan 2200 reserveringen, waarmee het restaurant compleet was volgeboekt, heeft Hartige Samaritaan samen met 50 vluchtelingen en in totaal 150 vrijwilligers hard gewerkt om de gasten elke avond een bijzondere maaltijd te bezorgen. Op die manier zijn er zo'n 343 mezzes, 426 kommen met Arabische linzensoep, 2340 sambousek en 337 lamsstoofgerechten geserveerd. 

Zaterdag 25 maart is de laatste dag dat het restaurant open is. Hartige Samaritaan veilt de spullen uit het restaurant. Dan wordt de inboedel van het restaurant geveild. De slotavond met veiling vangt aan om 20.00 uur en zal plaatsvinden in het restaurant in de Museumkelder, aan de Schoolstraat 11. De opbrengst van de veiling zal evenals de winst van het restaurant geschonken worden aan de Stichting Timon.
 
Hartige Samaritaan is een initiatief van een groep van zeven studenten uit Delft.  Zij vroegen zich af hoe vluchtelingen en Nederlanders op een positieve manier met elkaar in contact kunnen komen. Samen koken en samen eten is een mooie manier om kennis te maken, zo is het idee van een pop-restaurant ontstaan. De naam Hartige Samaritaan is afgeleid van het verhaal van de Barmhartige Samaritaan. Om het restaurant op te starten is er een crowdfunding actie opgezet, die 8800 euro heeft opgebracht.
 
Hartige Samaritaan is niet uit op winst, alleen als het gaat om de acceptatie en integratie van vluchtelingen. De opbrengst van het restaurant en de veiling wordt geschonken aan stichting Timon. Deze stichting helpt kinderen, jongeren of jongvolwassenen om veilig, weerbaar en zelfstandig te leven. In het restaurant werken vluchtelingen en Nederlanders samen om de gasten een fijne avond te bezorgen. Een culinaire ontdekkingstocht langs de gerechten en verhalen van de vluchtelingen. 

Meer info www.hartigesamaritaan.nl.