Afbeelding

Stanislas Krakeelpolder krijgt vignet Gezonde School

Algemeen

Het Stanislascollege Krakeelpolderweg (vmbo) ontving vanmorgen als eerste middelbare school in Delft het vignet 'Gezonde School'. Wethouder Raimond de Prez had de eer dit te overhandigen.

De school behaalde het vignet vanwege hun inzet op het gebied van 'Welbevinden & Sociale Veiligheid'. Stanislascollege Krakeelpolderweg vindt aandacht voor gezondheid van de leerlingen en de medewerkers heel belangrijk. Hiervoor zet de school verschillende activiteiten in zoals de Judo op School maar ook de Rots en Water-training waarvoor schoolpersoneel is getraind. Hierbij leren jongeren over het verbeteren van zelfbeheersing, zelfvertrouwen, communicatieve en sociale vaardigheden, preventie van (seksueel) geweld en het maken van eigen keuzes. De school heeft regels over pestgedrag en een actief zorgsysteem voor leerlingen die dat nodig hebben. Zo zorgt het Stanislascollege Krakeelpolderweg voor fitte en gezonde leerlingen.

Tijdens de bijeenkomst lieten vijf leerlingen uit de tweede klas zien welke oefeningen zij onder andere krijgen tijdens de Rots en Water-training en vertelden zij op welke manier de oefeningen hen helpen in het dagelijks leven.

De gemeente Delft en de school vinden aandacht voor gezondheid van de leerlingen en de medewerkers heel belangrijk en zijn er dan ook trots op dat ze deze boodschap straks zichtbaar kunnen uitdragen. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Bij het werken volgens de Gezonde School-aanpak wordt het Stanislascollege Krakeelpolderweg ondersteund door de GGD Haaglanden. Daarnaast werkt school samen met verschillende lokale partners zoals de wijkagent, jeugdverpleegkundige en Team Jeugd Delft.

Directeur Henrique Dekkers van het Stanislascollege Krakeelpolderweg is trots om een Gezonde School te zijn. 

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer weten? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.