Burgemeester Marja van Bijsterveldt (rechts) ging vrijdag langs bij Zinderin.
Burgemeester Marja van Bijsterveldt (rechts) ging vrijdag langs bij Zinderin.

Burgemeester Van Bijsterveldt giet kaarsen bij Zinderin

Algemeen

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn, door de medewerkers van Zinderin omgedoopt tot 'Week van Zinderin', bracht burgemeester Marja van Bijsterveldt een bezoek aan de winkel in de Choorstraat in Delft. In het atelier mocht de burgemeester afgelopen vrijdag zelf ervaren hoe het is om een kaars te maken en deed dat met veel plezier. "Wat een leuk werk en wat een heerlijke plek om te werken", reageerde ze enthousiast.

Cliënt Miranda Coens had de eer de burgemeester rond te leiden in de winkel en vertelde enthousiast over de producten van hout, zeep, textiel, keramiek en kaarsen die bij Middin gemaakt worden. De burgemeester toonde veel interesse in het werk van Miranda en Gonnie achter de borduurmachine en was onder de indruk van de mooie boxkleden, babydoeken en snoezeldoekjes. Al dan niet persoonlijk gemaakt met een daarop geborduurde naam of plaatje. Ook alle cliënten die werken op de deco-afdeling werden door de burgemeester begroet.

De burgemeester ging niet met lege handen naar huis, maar kreeg een Delfts pakketje aangeboden met daarin diverse producten van Middin. Ze was blij verrast het eerste exemplaar van een kaars van de Nieuwe Kerk in Delft in ontvangst te mogen nemen.

Zinderin?
Zinderin is onderdeel van Middin. Bij Zinderin in Delft werken mensen met een beperking. Zij leren er producten te maken van verschillende materialen en doen er werknemersvaardigheden op zoals het te woord staan van klanten in de winkel en afrekenen met de kassa.