Maandag werd het pakket LOGO 3000 door onder andere wethouder Hekker (rechts) uitgereikt.
Maandag werd het pakket LOGO 3000 door onder andere wethouder Hekker (rechts) uitgereikt.

De Horizon wint pakket LOGO 3000

Algemeen

DELFT - Basisschool De Horizon heeft afgelopen maandag een pakket LOGO 3000, hét hulpmiddel voor leid(st)ers en leerkrachten om de woordenschat van peuters en kleuters snel en speels uit te breiden, ontvangen.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst ontving de school het materiaal uit handen van Dirkje van den Nulf - die LOGO 3000 samen met Marianne Verhallen ontwikkelde - en wethouder Aletta Hekker. Bij de overhandiging werden zij geholpen door de kinderen uit groep 1/2. Met een kar vol LOGO 3000-materiaal liep Van den Nulft vervolgens door de gang van De Horizon. Eindbestemming: groep 1/2 van juf Josette.

Het is namelijk aan juf Josette Huisman en juf Kim Valstar te danken, dat De Horizon met LOGO 3000 aan de slag kan. De juffen wonnen het materiaal op de Nationale Onderwijstentoonstelling, waar LOGO 3000 een pakket verlootte onder bezoekers. Het duo gaf om de volgende reden aan graag met LOGO 3000 te willen werken: 'LOGO 3000 maakt woorden onvergetelijk'. Woordenschat is de basis om mee te kunnen doen, om mee te kunnen praten en om mee te kunnen denken. Woordenschatontwikkeling is daarnaast cruciaal voor het leren lezen. Als kinderen te weinig woorden kennen, kunnen ze de techniek van het lezen wel onder de knie krijgen, maar is er onvoldoende tekstbegrip. Met LOGO 3000 kan hier effectief aan worden gewerkt.