Het busje werd door de politie meegenomen, de honden mochten met de dierenambulance mee. (foto: G.J. van Dooremaal)
Het busje werd door de politie meegenomen, de honden mochten met de dierenambulance mee. (foto: G.J. van Dooremaal)

Buurtpreventen betrappen dieseldieven

Algemeen

Buurtpreventen in Schipluiden hebben zondagavond op de vrachtwagenparkeerplaats aan de rand van het dorp twee dieseldieven op heterdaad betrapt.

Ze zagen vanuit een aangrenzende wijk een oude witte camperbus het vrachtwagenparkeerterrein oprijden. Vervolgens troffen ze op de parkeerplaats een verdachte situatie. Op het busje zaten de kentekenplaten dubieus gemonteerd met een tie-wraps. Een donker geklede man en vrouw met een Oost- Europees uiterlijk stonden naast een geparkeerde vrachtwagen en er liep een pompje.

Toen de dorpsbewoners de twee personen aanspraken maakten ze zich uit de voeten. Ze stapten in de camper en gingen er vandoor. Er werd direct melding gedaan bij de politie en een Whats-app bericht verstuurd naar de app-groep van buurtpreventen. Door de preventen werd gezien werd dat de camper de dorpskern in reed. Door gealarmeerde buurtpreventen werd elders in het dorp de verdachte camperbus aangetroffen.

In de bus werd later door de politie een vat diesel en twee honden aangetroffen. De verdachten waren niet meer aanwezig. 

Het voertuig werd door de politie in beslag genomen en de honden zijn door de dierenambulance meegenomen.

Afgelopen maanden zijn meerdere succesrijke acties uitgevoerd door de Buurtpreventie.
Het nut van burgerparticipatie bij de veiligheidssituatie in en rond de dorpskern wordt hierdoor duidelijk aangetoond.

Meer weten? Kijk dan op www.buurtpreventie-schipluiden.nl.