Afbeelding

Carnaval in Kabbelgat barst volgend weekend los

Algemeen

KABBELGAT - Het gaat beginnen. Het Groot Carnaval barst zaterdag 25 februari weer goed los. En dat begint traditiegetrouw met de grote carnavalsoptocht.

Die begint volgende week zaterdag om 13.00 uur. Wie precies wil weten waar die op welk moment al dat moois voorbij kan zien komen, vindt de route met tijden op de website www.stichtingdcv.nl. Honderden mensen zullen weer langs de kant staan om al die fraaie creaties te bewonderen. De deelnemers variëren van de Delftse Carnavalsverenigingen met hun praalwagens en loopgroepen tot commerciële deelnemers, die door hun deelname het carnaval in Delft mede mogelijk maken.
Maar uiteraard blijft het hier niet bij. Integendeel. Want na de optocht worden in Delft weer heel wat gezellige feesten georganiseerd. De kinderoptocht gaat dit jaar niet door. Wel is er weer een lichtjesoptocht, op maandagavond. Alle carnavalsvierders worden dan uitgedaagd om zichzelf zo veel mogelijk in het licht te zetten en richting de Markt te komen voor de Kakofonie.
Kabbelgat krijgt dit jaar voor het eerst in 40 jaar geen stadsprins, maar een Stadsprinsenpaar: Z.D.H. Stadsprins Leon de eerste en H.D.H. Stadsprinses Wendy de eerste Kabbelaars de 41ste. Leon en Wendy zijn bekend in het Kabbelgat en vinden het een eer om als eerste Stadsprinsenpaar het Kabbelgat te promoten. Hun thema is daarom 'Samen staan we sterk'. 'Wij als Stadsprinsenpaar, gaan trots voorop in de polonaise en hebben er heel veel zin om samen met alle prinsen, prinsessen, prinsenparen en alle kabbelaars, er een topjaar van te gaan maken", laat het paar weten. Kijk voor een overzicht van alle feesten, activiteiten en het laatste nieuws op www.stichtingdcv.nl.