Delft wil dat driehoeksborden van studentenverenigingen alleen nog tijdens de OWee te zien zijn.
Delft wil dat driehoeksborden van studentenverenigingen alleen nog tijdens de OWee te zien zijn.

Vaarwel, driehoeksborden

Algemeen

DELFT - Studentenhuizen moeten uiterlijk 3 maart de driehoeksborden van hun gevels hebben verwijderd. Zo niet, dan krijgen ze een boete.

Gemeente Delft verzocht de drie Delftse studentenverenigingen die zulke borden gebruiken vorig jaar al om de borden na de OWee weer te verwijderen. De borden zijn volgens Delft in strijd met het reclamebeleid. Navraag bij de verenigingen Virgiel en D.S.C. leert dat zij hun leden hierop hebben geattendeerd. Begin dit jaar deden ze dit nog eens, maar nog altijd zijn de borden terug te vinden in het Delftse straatbeeld.

De studentenverenigingen kunnen zich niet vinden in de gang van zaken. De borden zijn geen reclame, stellen zij. "De borden zijn een informatiebron voor nieuwe studenten in Delft", zegt Emiel Bartels van Virgiel. "De borden bieden de nieuwe studenten een navigatie om wegwijs te worden tussen de huizen en de verenigingen in de, voor hen, nieuwe stad", zegt M.T. van Hattum, president van D.S.C. Beide verenigingen hebben zich echter neergelegd bij het besluit om hun borden te verwijderen."We begrijpen maar al te goed dat de driehoeksborden het beeld van de stad Delft voor sommigen kan bederven", zegt Bartels. Hij vindt het echter 'een heftige stap' dat Delft de studenten een dwangsom op wil leggen als de borden op tijd niet verwijderd zijn. Van Hattum noemt dit 'een stevige maatregel'. 
Beide verenigingen laten weten hun leden op meerdere manieren op het bordenverbod te hebben geattendeerd. Zowel Bartels als Van Hattum zeggen in de week voorafgaand nog een ronde door de stad te maken om er zeker van te zijn dat alles wordt verwijderd. Ze verwachten dat hun maatregelen toereikend zijn en er vanaf 3 maart geen driehoeksborden in het Delftse straatbeeld meer te zien zijn.