Joop Mensch, Marinka van der Burgh, Maud Halkes, David Molenaar en Gregory Scholten (v.l.n.r.). (foto: Marijke Visser en Miranda Bal)
Joop Mensch, Marinka van der Burgh, Maud Halkes, David Molenaar en Gregory Scholten (v.l.n.r.). (foto: Marijke Visser en Miranda Bal)

Benefietdiner levert bijna 24.000 euro op voor Kinderdagcentrum Aandachtslab

Algemeen

DELFT – In het Armamentarium was afgelopen donderdag de feestelijke benefietavond voor het KDC Aandachtslab. De opbrengst was boven verwachting: 23.992 euro en 50 cent. Ruim 100 gasten genoten van heerlijk eten, live-muziek van Radio Piano en een veiling met bijzondere items, op ludieke wijze geveild door Niels Kooijman. Het benefietdiner en de opbrengst brengen het doel: een kinderdagcentrum voor kinderen met een Ernstig Meervoudige Beperking een stap dichterbij. Begin 2016 zijn Maud Halkes en Marinka van der Burgh gestart met de oprichting van Kinderdagcentrum (KDC) Aandachtslab. "Door het bieden van intensieve zorg en begeleiding gebaseerd op de ontwikkelmogelijkheden van het kind en niet op een vast programma, worden de kansen van elk kind optimaal benut", vertelt Maud. "Eigenaren Ebe en Nancy van Rode Rozen & Tortilla's hebben wat de catering betreft alles tot in de puntjes verzorgd en heel goed met ons meegedacht", vervolgt Maud. "Ze hebben ongelooflijk veel werk verricht en gezorgd dat de kosten laag zijn gebleven. Hun betrokkenheid is echt heel bijzonder, zelfs hun medewerkers werkten deze avond vrijwillig." Tijdens de avond werd bovendien 'de Club van 100% Aandacht' gelanceerd. Bedrijven en particulieren kunnen KDC AandachtsLab steunen voor 100 euro per jaar. Meer informatie op de website: www.aandachtslab.nl. De opbrengst, die aan het eind van de avond bekend werd gemaakt, was bovenverwachting: 23.992 euro en 50 cent. "Deze fantastische opbrengst brengt het openen van de deuren van KDC Aandachtslab weer een stuk dichterbij", zegt Maud. Peter Ruysch, inkomend voorzitter van Rotary Club Delft, heeft het benefietdiner aangemeld voor de NSGK Plus-regeling. Hierdoor heeft NSGK de eindopbrengst verhoogd met 7500 euro.