Ingezuurde tulpenknollen met een crème van gecarameliseerde uit, maggiplant en handgesneden diamanthaas tartaar.
Ingezuurde tulpenknollen met een crème van gecarameliseerde uit, maggiplant en handgesneden diamanthaas tartaar.

Groenten in de hoofdrol bij Chaos aan de Schie

cultuur

Het tiende levensjaar van Lijm & Cultuur wordt uitgeluid... De voorbereidingen voor een nieuwe Chaos aan de Schie zijn in volle gang.

Op 8 maart gaan de deuren van Experiment Delft bij Lijm & Cultuur ook 's avonds open voor een heerlijk diner. Voor de liefhebber staan enkele bijzondere culturele activiteiten op stapel. Voor chef Bas Hoog zijn groenten en kruiden altijd al een grote inspiratiebron, maar dit keer krijgen ze de echt de hoofdrol. "Ik kijk eerst wat het jaargetijde te bieden heeft en maak een lijst met wat ik allemaal lekker vind", vertelt Bas Hoog. "Dan ga ik kijken wat volgens mij goed bij elkaar past. Ik streep dingen af en ga experimenteren: nieuwe combinaties van smaken, verschillende bereidingswijzen, proberen, proeven, verbeteren. Daar komen natuurlijk ook vlees en vis bij. Zo komt het langzaam bij elkaar."

Naast de kaart bieden wij een 3, 4 of 6 gangen menu aan, met naast gerechten van de kaart ook nieuwe creaties waarin Bas zijn culinaire en creatieve vrijheid ten volle benut en u verrast. Het restaurant van Lijm & Cultuur waar de Chaos aan de Schie zich ontvouwt heet niet voor niets Experiment Delft!

Tip: Villa Arsenaal, 15-19 maart
Reserveer voor Villa Arsenaal: een theatrale culinaire reis langs oud en nieuw Delft in het oude Legermuseum. Een levendig verhaal over onze creatieve ondernemende stad en grensoverschrijdende kennis. Met theater, dans, muziek, beelden, expositie en meer, en bij elk van de vijf halteplaatsen heerlijk eten en drinken. Met medewerking van onder anderen Choreografe Evelyn Bakker en haar dansers en het cabaretduo Maartje & Kine. Meer info en reserveren: www.villa-arsenaal.nl.

Praktisch
Tijdens Chaos aan de Schie is het restaurant op Lijm & Cultuur geopend voor diner vanaf 17.00 uur op woensdag t/m zaterdag. Voor meer informatie en reserveren gaat u naar www.chaosaandeschie.nl of belt u met 015 262 80 89. Voor het culturele programma kunt u kijken op www.lijmencultuur.nl. De Chaos begint 8 maart.