Jori Noordhoek, Rick van Eden en Bas de Graaff (v.l.n.r.) in de kantine van DVC, waar de grote Benefiet Party op 18 maart plaatsvindt.
Jori Noordhoek, Rick van Eden en Bas de Graaff (v.l.n.r.) in de kantine van DVC, waar de grote Benefiet Party op 18 maart plaatsvindt.

Massaal de strijd aan tegen Huntington

Algemeen

DELFT – Het loopt gesmeerd met de acties voor Beat Huntington. Inmiddels is in Delft al ruim 6500 euro opgehaald voor onderzoek naar deze ziekte.

De drie Delftenaren Rick van Eden, Jori Noordhoek en Bas de Graaff besloten vorig jaar om onder de naam 'Beat Huntington' zoveel mogelijk geld in te zamelen. Aanleiding was het slechte nieuws dat Martin van Eden, de vader van Rick, kampt met de ziekte van Huntington. Hij is één van de 1600 Nederlanders die deze ongeneeslijke hersenaandoening heeft.

Massaal omarmd
Het goede nieuws is dat Delft de acties van Beat Huntingon massaal heeft omarmd. Meerdere ondernemers haakten aan door delen van hun opbrengst te doneren, veel particuliere Delftenaren droegen op andere manieren hun steentje bij. "Heel gaaf om te merken dat er zoveel steun voor onze acties is en dat er allerlei initiatieven worden ontplooid", zegt Jori Noordhoek. Dat komt, denkt hij, omdat de familie Van Eden best bekend is in het Delftse. Zo zijn Martin en zijn vrouw Olga trouw supporters van hun voetballende zonen Glen en Rick, die respectievelijk bij Full Speed en DVC voetballen. "Bovendien is Huntingon een vrij onbekende ziekte, ik heb het idee dat mensen daar eerder iets aan bijdragen dan aan goede doelen waar dagelijks acties voor zijn." Des te harder is elke euro nodig. En de familie Van Eden is dankbaar voor elke euro die mensen doneren en elke actie die op poten wordt gezet.

Komende maanden staan er statiegelddonatieboxen in zeven Delftse supermarkten. In de kantine van DVC is zaterdag 18 maart een grootse Beat Huntington Benefiet Party, waar grote namen komen draaien als DJ Rob & MC Joe, Outsiders en DJ Marvinski. Kaarten kosten 15 euro en de opbrengt is voor Beat Huntington. "Bijna alle dj's draaien voor niets of willen alleen wat onkosten en DVC sponsort een fust bier. Grote klasse", vervolgt Jori Noordhoek. Het merendeel van de kaarten is al verkocht, wie dit feest niet wil missen kan ze nog kopen bij café De Ouwe Hofman aan de Wateringsevest of bij de drie organisatoren.

Als ook de sportieve activiteiten tijdens de Marathon van Rotterdam en de Trompper Optiek Golden Tenloop erop zitten, wordt de cheque met de opbrengst overhandig in het LUMC in Leiden. "Daarna zijn we er op een positieve manier klaar mee", zegt Jori Noordhoek. "En we kunnen niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar iedereen zijn voor de geweldige opbrengst die we nu al hebben. Het is nu al veel hoger dan we in het begin hadden durven hopen. Echt top."
Meer weten? Kijk dan op de Facebook-pagina van Beat Huntingon.