Peter Rekveldt in de praktijk van Osteopathie-Delft, gevestigd aan de Beukenlaan 4h in Delft.
Peter Rekveldt in de praktijk van Osteopathie-Delft, gevestigd aan de Beukenlaan 4h in Delft.

Osteopathie-Delft biedt uitkomst als klachten maar niet overgaan

Algemeen

DELFT – Steeds meer Nederlanders kiezen bij behandeling van hun chronische klachten, voor osteopathie. En dat is ook niet vreemd, vindt Peter Rekveldt van Osteopathie Delft.

Rekveldt werkte jarenlang als fysiotherapeut, maar maakte te vaak mee dat hij mensen niet van hun klachten af kon helpen. Hij wilde problemen en klachten breder bekijken. Dus verdiepte hij zich tijdens een studies en stages zeven jaar lang in osteopathie. Rekveldt leerde veel. "Want als osteopaat kijk je naar het totaalplaatje", legt hij uit. "Osteopathie is binnen de bewegingstherapie een overkoepelend denkorgaan. Bij rug- of nekklachten, kijk ik niet alleen naar de rug en de nek, maar veel meer naar de context van het geheel. Wat zit er achter de klacht?"

Door vragen en onderzoek probeert Rekveldt achter het echte probleem te komen. De osteopaat kijkt naar de samenhang van alle weefsels, botten en gewrichten. Is het echte probleem gevonden, dan biedt de osteopathie handvatten om die op te lossen. "Daarbij behandel ik het bindweefsel. Hoe? Door het te ontspannen of soms te manipuleren, wat in de volksmond ook wel 'wervels kraken' wordt genoemd. Dat doen we heel zacht en genuanceerd. Als je dit goed doet, is het niet pijnlijk. Dat moet ook wel, want ik behandel ook baby's en kleine kinderen. Die groep wordt slechts door rustige en zachte technieken behandeld. Daar ben ik in gespecialiseerd." Osteopathie heeft zich als manuele geneeswijze wel bewezen. "Maar in het buitenland is het veel meer ingeburgerd", weet Rekveldt. Ook in de Nederland neemt de vraag naar Osteopathie toe.

Bij Osteopathie-Delft komen vooral mensen met chronische klachten aan schouders, knieën en andere gewrichten, pijnklachten in de rug en nek, buikklachten, verteringsproblemen of maagklachten en migraine. Ook behandelt Rekveldt regelmatig vrouwen die tijdens of na de zwangerschap pijnklachten in hun rug of buik hebben. Het is vooral zinvol om bij Osteopathie-Delft te rade te gaan als klachten maar niet overgaan. "Loop je al langer dan drie maanden met klachten en kan een fysiotherapeut je niet verder helpen? Dan is osteopathie vaak uitermate geschikt."

Zie voor meer info www.osteopathie-delft.nl, bel 015 – 213 1993 of mail naar info@osteopathie-delft.nl.