Jan Bartels, Chris Bergwerff van Senf, oprichter en oud-directeur Jacques Senf, Matthijs Bongertman van Senf, Menno Rubens van cepezed projects en Hessel Vonk van ArsenaalDelft, directeur Driestar.
Jan Bartels, Chris Bergwerff van Senf, oprichter en oud-directeur Jacques Senf, Matthijs Bongertman van Senf, Menno Rubens van cepezed projects en Hessel Vonk van ArsenaalDelft, directeur Driestar.

Blijdschap om komst van Senf Theaterpartners naar Delft

Algemeen

DELFT – Delft is een groot bedrijf rijker. Senf Theaterpartners, één van de grootste theaterbedrijven van Nederland, strijkt vanaf komende maand neer in de Prinsenstad.

Afgelopen woensdag werden in Theater de Veste de contracten getekend. Senf Theaterpartners zal samen met de dochterbedrijven AT Next en de Nationale Theaterkassa vanaf 1 maart z'n intrek nemen in het historische ArsenaalDelft, beter bekend als het Armamentarium.
Matthijs Bongertman, de directeur van Senf Theaterpartners, onderstreepte tijdens de bijeenkomst in Theater de Veste dat het voor de samenwerking belangrijk is dat makers en producenten zich graag dichtbij het podium bevinden waar het uiteindelijk moet gebeuren. Dat is straks wel het geval, want ArsenaalDelft bevindt zich op een steenworp afstand van Theater de Veste.
Cultuurwethouder Ferrie Förster was namens de Gemeente Delft van de partij. Hij prees de directie van Theater de Veste, die zich hard had gemaakt voor de komst van Senf Theaterpartners naar Delft. "Theaterdirecteur Jan Bartel is het beste voorbeeld van creatief ondernemen in deze stad", zei Förster.
Onder de naam ArsenaalDelft her-ontwikkelt eigenaar Driestar B.V. samen met projectontwikkelaar cepezedprojects het historische complex van het voormalig Legermuseum. Dit gebeurt naar een ontwerp van het Delftse Architectenbureau cepezed. Het theaterbedrijf Senf Theaterpartners, AT Next en de Nationale Theaterkassa betrekken straks de begane grond van het Oost Indisch Pakhuis, dat onderdeel uitmaakt van het ArsenaalDelft. Senf Theaterpartners B.V. is een zeer grote speler in de Nederlandse theatersector. Samen met AT Next vertegenwoordigt zij theaterproducties, artiesten en internationale acts. Gezamenlijk presenteren beide bedrijven meer dan 4.000 voorstellingen per seizoen en bereiken hiermee jaarlijks meer dan 1.500.000 bezoekers.