Het brugdek van de Kruithuisbrug stond vorige week 50 minuten richting de hemel gericht.
Het brugdek van de Kruithuisbrug stond vorige week 50 minuten richting de hemel gericht.

Oplossing probleem met Kruithuisbrug is nabij

Algemeen

DELFT – De Kruithuisbrug kampte vorige week met een storing. Provincie Zuid-Holland laat weten dat nu bekend is wat het probleem is en dat het desbetreffende onderdeel 'zo snel mogelijk' wordt vervangen.

Veel automobilisten hebben de gevolgen van een kapotte Kruithuisbrug afgelopen jaren aan den lijve ondervonden. Als de brug op deze belangrijke verbinding langer open blijft staan dan de bedoeling is, ontstaat in Delft al gauw een verkeersinfarct. Dat was ook vorige week dinsdag het geval. De wegstremming op de Kruithuisweg (N470) duurde in totaal 50 minuten. En niet alleen deze weg, maar ook het omliggende wegennet slipte dicht.

De Provincie Zuid-Holland laat weten dat er in 2016 één storing was: op 28 september. Deze stremming duurde 57 minuten. In 2015 waren er twee storingen: op 1 juni en op 9 september 2015. Beide keren was het verkeer ongeveer een uur gestremd. "De oorzaak van het probleem is bekend", laat een woordvoerder van de provincie weten. "Dit gaat zeker opgelost worden. Het betreffende onderdeel wordt zo snel mogelijk vervangen."