Tijdens Delft on Stage gaan leerlingen in gesprek met beroepsbeoefenaren.
Tijdens Delft on Stage gaan leerlingen in gesprek met beroepsbeoefenaren.

Delft on Stage zoekt beroepsoefenaren

Algemeen

DELFT - Sporthal De Buitenhof vormt op 14 maart weer het toneel voor Delft On Stage.

Het 'beroepenfeest' waar leerlingen van het VMBO in gesprek gaan met beroepsbeoefenaren, vakmensen en ondernemers.

Dit jaar viert Delft On Stage de tiende editie van het beroepenfeest. Het enthousiaste stageteam is druk bezig met de voorbereidingen. VMBO On Stage heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een landelijk fenomeen, maar Delft is waar het allemaal begon. En één ding is er in al die jaren niet veranderd: zonder enthousiaste vakmannen en -vrouwen die over hun beroep willen vertellen komt er geen beroepenfeest. Delft on Stage laat graag zoveel mogelijk beroepen zien. De organisatie zoekt vooral nog vakmensen in sectoren als: ICT en installatietechniek, weg- en wegenbouw, horeca, beautybranche, detailhandel, groen, beveiliging, receptie, maar ook loodgieters, elektriciens, automonteur, fietsenmakers en scootermonteurs, of paramedische beroepen als ergotherapeut, logopediste, tandarts en orthodontist.

Tijdens het Beroepenfeest op 14 maart gaat u als beroepsbeoefenaar in gesprek met de leerlingen. Als er wederzijds interesse is maakt u een 'match': een afspraak dat de leerling tijdens de Doe Dag op 28 maart uw bedrijf mag bezoeken voor een 'kijkje in de keuken'. U kunt laten zien wat uw werk inhoudt en het de leerlingen echt laat meebeleven! Zo kunnen de leerlingen ervaren wat het beroep inhoudt en dat helpt hen bij hun beroepskeuze.

Maandag 6 maart is er een informatieavond voor deelnemers. Hier legt het Stageteam uit wat er precies van u als beroepsbeoefenaar verwacht wordt en hoe alles in zijn werk gaat. Meer informatie is ook te vinden op www.delftonstage.nl. Volg Delft On Stage ook op Twitter: @DelftOnStage.