Grotius College vindt het belangrijk dat leerlingen zich er thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.
Grotius College vindt het belangrijk dat leerlingen zich er thuis voelen en zichzelf kunnen zijn.

Veelzijdig Grotius College

Algemeen

Het Grotius College is een brede, openbare scholengemeenschap waar leerlingen zich volop kunnen ontwikkelen. Bovendien heeft het Grotius in Delft het breedste aanbod aan leerwegen.

"Het is belangrijk dat leerlingen zich hier thuis voelen", zegt rector Andrew van den Bosch. "De sfeer op school is prettig; iedereen kan zichzelf zijn".

Breed aanbod
Het Grotius College heeft het breedste aanbod aan leerwegen van heel Delft en omstreken: van praktijkschool tot en met tweetalig gymnasium. Bijzonder is de tweetalige vwo opleiding (tto) die leerlingen uit de hele regio aantrekt. Tto geeft leerlingen een goede voorbereiding op een internationale studie. Bij tto worden de eerste drie jaar vakken in het Engels gegeven. Na het derde jaar zijn de examenvakken in het Nederlands, omdat er nu eenmaal in het Nederlands examen gedaan moet worden. Sinds twee jaar is er ook een vrijeschoolafdeling op het Grotius College. De belangstelling voor deze afdeling is ook groot.

Nieuwe vmbo-locatie
Het vmbo (met en zonder lwoo) is in principe toegankelijk voor leerlingen uit Delft en verre omstreken. De leerlingen krijgen les in een ultramodern gebouw in het centrum van Delft. Deze school is gebouwd naar de laatste maatstaven van het huidige beroepsonderwijs.