Afbeelding

"We bieden de leerlingen kansen via opstromen"

Algemeen

Er zijn goede redenen om na de basisschool te kiezen voor het Christelijk Lyceum Delft (CLD).

"Daarom start iedere leerling bij ons in een tweejaarlijkse brugperiode op een niveau dat hij of zij zeker aankan. Wie vervolgens goed presteert, kan omhoog klimmen. Zo stimuleren we het zelfvertrouwen van de leerling, dat vinden we belangrijk. We willen een veilige, zorgzame school zijn. We zijn groot, maar wel persoonlijk, omdat onze school in kleine afdelingen is onderverdeeld. We kennen onze leerlingen en hun ouders en luisteren naar hen, om zo optimaal bij hun vragen en behoeften aan te sluiten."

Dat geldt ook voor de opleidingsmogelijkheden bij het CLD: "Voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in technologie hebben we de afdeling Technasium op havo en vwo, en hebben we het vak Technologie en Toepassing (T&T) voor de mavo. Leerlingen met een vwo-advies kunnen als ze willen direct starten in een gymnasiumklas.

Met deze mogelijkheden willen we onze leerlingen uitdagen en optimaal kansen bieden om te slagen. Onze examenuitslagen, die voor al onze opleidingen ruim boven de 90% liggen, laten zien dat deze aanpak uitstekend werkt!"