Personeel van Weboma kijkt uit naar jaar 2017, waarin veel mooie projecten op stapel staan.
Personeel van Weboma kijkt uit naar jaar 2017, waarin veel mooie projecten op stapel staan.

Weboma gaat in 2017 weer bouwen aan geluk

Algemeen

Weboma heeft een mooi jaar voor de boeg. Een jaar waarin Weboma haar laatste projecten in de Harnaschpolder gaat afronden. Verder wordt 2017 een jaar waarin Weboma wederom volop gaat bouwen aan het geluk van anderen.

Maar eerst nog even terugkijken op het jaar 2016. Ook Weboma merkte dat de markt weer behoorlijk aantrok. Er was een toenemende interesse voor de woningbouwprojecten en de woningen werden sneller verkocht dan voorgaande jaren. Positieve ontwikkelingen.
Weboma, een ontwikkelende bouwer, leverde meerdere mooie projecten op. Meest in het oog springend is wel het project 1001Delft aan de Arubastraat. Dit project, gelegen in de Indische Buurt is gerealiseerd op een voormalige kerklocatie. In 2013 is de verkoop van dit project gestart en begin 2016 is het project opgeleverd. Inmiddels zijn alle woningen verkocht en betrokken.

Harnaschpolder
Dan de Harnaschpolder. Het jaar 2016 stond hier onder meer in het teken van het succesvolle project Klavertje Delft. "Bijzondere aan deze fase was dat hier het concept 'Je Eigen Huis Bouw Je Zelf' van Weboma is toegepast. Je Eigen Huis Bouw Je Zelf is een concept waarin kopers alle vrijheid hebben om hun eigen woning samen te stellen. Stapsgewijs helpen we de klant door het 'ontwerpproces' met uiteindelijk een echt eigen huis als eindresultaat.", vertelt Rolf van Dijk, ontwikkelingsmanager van Weboma. "Dat hebben we bij Klavertje voor het eerst gedaan in de Harnaschpolder." Hierbij werd samengewerkt met AM en Volker Wessels Vastgoed. De woningen zijn gerealiseerd door Weboma Bouwmaatschappij.
Afgelopen jaar begon ook de bouw van La Douce Delft, een heel bijzonder bouwproject. Het is de Delftse vertaling van wonen als 'God in Frankrijk' en helemaal in lijn met Weboma's credo: Weboma bouwt aan geluk. De nieuwe bewoners gaan zeker gelukkig worden in La Douce Delft, want de woningen zijn van hoog niveau en bieden de crème de la crème op het gebied van wonen.

Komend jaar
Na de eerste, tweede en derde fase van Klavertje Delft volgde Superklavertje. Hiervoor zijn inmiddels voldoende woningen verkocht, zodat komend jaar met de bouw kan worden begonnen. Wie ook interesse heeft is nog niet te laat, want er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Ook voor een deel van de toekomstig bewoners van La Douce Delft wordt 2017 een mooi jaar. De eerste elf woningen worden hier dan opgeleverd. Van zes andere huizen gaat de bouw komend jaar beginnen.
Verder hoopt Weboma te kunnen starten met de bouw van appartementen aan de Asvest, pal tegenover de ingang van de Zuidpoortgarage. Op deze plek, die na jaren van stilstand een rotte kies in de binnenstad begint te worden, gaat Weboma Bouwmaatschappij voor haar opdrachtgevers de huidige panden slopen en hier twee nieuwe gebouwen neerzetten. De plannen bestaan uit een gebouw met drie appartementen en een gebouw met zes appartementen. "De vergunningen hiervoor zijn aangevraagd, en de werkvoorbereiding is opgestart, dus we zijn in een vergevorderd stadium", zegt Rolf van Dijk. "We kijken ernaar uit hier aan de slag te gaan en van een rotte kies een hele mooie plek te maken."

Meer
Het gaat goed met Weboma. De bijna 65 jaar oude ontwikkelende bouwer uit Wateringen heeft momenteel veel projecten in uitvoering en ook veel projecten in het vooruitzicht, zowel in Delft als in de rest van de regio Haaglanden. "We merken duidelijk dat verkoopprojecten beter lopen en er steeds meer projecten opgestart worden", zegt Van Dijk.

Toekomst
In een verdere toekomst hoopt Weboma zich ook in Delft weer nuttig te maken. "Zo zijn er plannen voor woningbouw op de Gasthuisplaats. We werken er namelijk graag aan mee om het centrum van Delft nog mooier te maken. De Gemeente Delft is voor ons een fijne gemeente om mee samen te werken. De lijntjes met ambtenaren zijn kort en er kan snel geschakeld worden." Weboma heeft in de Spoorzone nog geen werk in het vooruitzicht. "Maar we zullen er graag aan meewerken om ook hier te bouwen aan geluk en mooie projecten te realiseren", zegt Van Dijk.

-Waar kijken jullie komend jaar het meeste naar uit?
Van Dijk: "Het jaar 2017 wordt het jaar dat we onze projecten in de Harnaschpolder afronden. Als het zo ver is, hebben we een mooie mijlpaal bereikt. We zijn daar al vanaf het begin bezig en hebben er dan bijna 250 woningen ontwikkeld en gerealiseerd. We sluiten daar dus een mooie mijlpaal af."

-Wanneer is 2017 geslaagd?
"Als we de geplande projecten realiseren en hiermee dus kunnen bouwen aan geluk."

-Wat wensen jullie voor 2017?
"Dat de markt stabiel blijft. En ons goede voornemen is om, zoals altijd, mooie projecten te blijven realiseren die aansluiten bij de vraag van de klant."

Bedrijf: Weboma
Adres: Stoelmatter 16, Wateringen
Telefoon: 0174 – 22 56 00
Website: www.weboma.nl