Organisator De Burgemeesters verwacht net zoals bij Oranjekoorts Festival duizenden tickets te verkopen.
Organisator De Burgemeesters verwacht net zoals bij Oranjekoorts Festival duizenden tickets te verkopen.

Winterdorp Festival: een nieuw spectaculair muziekfestival

cultuur

Wie het verhaal van Winterdorp Festival hoort, zal bijna niet geloven dat dit echt in Delft plaats gaat vinden.

Het wordt een gigantisch winterfestival op en rondom de spectaculaire schaatsbaan van Winters Delft. En toch gaat het echt gebeuren. Op 14 januari tovert evenementenbureau De Burgemeesters - bekend van onder meer Oranjekoorts Festival, Feemuz en Delft Serveert - de ijsbaan op de Schoemaker Plantage om tot een prachtig winterdorp voor elke sneeuw- en schaatsliefhebber die wel van een portie gezelligheid en muziek houdt.
Wat kun je allemaal verwachten? Veel, volgens Guy Verbeek van De Burgemeesters. "Het wordt een groots feest, met een knus, intiem gevoel. De grootte van het festival hangt onder meer van jullie zelf af", legt hij. "Het terrein biedt ruimte aan maximaal 3500 bezoekers en bij elke paar honderd bezoekers openen wij een nieuwe, verrassende wijk in het winterdorp. Dus hoe meer kaarten er verkocht worden, hoe meer verschillende stages, acts en andere verrassingen er zullen zijn. De ticketprijzen lopen op naarmate het festival groeit, dus de snelle beslissers hebben meer festival voor minder geld." Of Guy of al iets wil verklappen over de artiesten? "Nee, helaas. Veel staat nu in optie, maar ik wacht nog op de laatste bevestigingen. Wel kan ik verklappen dat er een Hollandse kroeg gaat komen, we gaan een podium op het terrein verstoppen en ook Steck neemt een podium voor haar rekening." Fennie Kostense van Steck vertelt daarover: "We zijn op dit moment nog aan het stoeien met de live programmering, maar het wordt in elk geval een mooie presentatie van Steck op het festival. Wij gaan ervoor zorgen dat ook de oudere doelgroep niet wordt vergeten."
Een aantal verrassingen wil hij wel vast verklappen. "Het bijzondere aan dit festival, naast het feit dat we even een heel dorp bouwen op en om de ijsbaan, is dat het voor iedereen is vanaf 18 jaar oud", vertelt Verbeek enthousiast. "Er zijn allerlei verschillende stijlen muziek, je kunt schaatsen, in de sauna, genieten van koek-en-zopie, echt voor ieder wat wils. Wel even op tijd een kaartje kopen dus", voegt hij er lachend aan toe. Nou, dat gaan we dan maar doen. Haal de schaatsen vast uit het vet: Winterdorp Festival 2017 is een feit. Meer informatie? Ga naar www.winterdorpfestival.nl. Daar kun je natuurlijk ook die felbegeerde tickets kopen.