Afbeelding

Doel Preventie geeft workshop 'Beweeg je slimmer' in de bieb Pijnacker

Algemeen

In vestiging Pijnacker van Bibliotheek Oostland kan iedereen op woensdag 7 december van 10.00 uur tot 12.00 uur meedoen aan de workshop 'Beweeg je slimmer'. Deze workshop is gratis, je moet jezelf wel aanmelden aan de balie of per e-mail aan e.dewit@bibliotheekoostland.nl.

Als je ouder wordt gaan je hersenen soms minder goed werken, maar door onze lichamelijke conditie op peil te houden, kunnen we dat proces enigszins tegen gaan. Het is bewezen dat regelmatig bewegen het risico vermindert  op achteruitgang van sommige hersenfuncties, waaronder geheugen- en concentratieproblemen. Ook blijkt dat bewegen zorgt voor beter functioneren van de hersenfuncties: de manier waarop mensen zich dingen kunnen herinneren, problemen kunnen oplossen, kunnen leren en hoe ze beslissingen kunnen nemen. Daarnaast leidt bewegen tot een betere conditie, reactievermogen en soepelheid van spieren en gewrichten. En het zorgt ervoor dat het gewicht op peil blijft.

Deze workshop wordt gegeven door een ervaren trainer van Doel Preventie, onderdeel van GGZ Delfland. Meer informatie: mijndoel.info