Sandra Stuyvers (links) en Monique Schouten zetten zich deze maand in voor de LINDA.foundation.
Sandra Stuyvers (links) en Monique Schouten zetten zich deze maand in voor de LINDA.foundation.

Hairforce 1 Delft zet zich in voor de LINDA.foundation

Algemeen

DELFT – Kapsalon Hairforce 1 Delft doet deze maand mee aan een mooie actie. De salon in de C. Fockstraat 148 in Delft geeft gezinnen die het financieel zwaar hebben een gratis knipbeurt.

Het betreft gezinnen die zijn geselecteerd door de LINDA.foundation. De organisatie van Linda de Mol helpt Nederlandse gezinnen die in armoede leven. De financiële nood is bij hen zo hoog dat zij aangewezen zijn op de Voedselbank en bijzondere bijstand. Voor een bezoek aan de kapper is vaak geen geld. Zo'n drieduizend gezinnen krijgen rond de feestdagen een bonnenpakket, met daarin onder meer een kappersbon. "Toen we werden benaderd om hieraan mee te doen, hoefde ik niet lang na te denken", vertelt Sandra van Hairforce 1 Delft. Deze salon zet zich vaker in voor goede doelen. Zo doen we al twee jaar mee met een initiatief van Beautybank.nl. Ook via dit initiatief helpt men belangeloos mensen aan een mooi kapsel. "Hoe fijn is het om via ons mooie beroep en passie als haarstylist een bijdrage te leveren om mensen een klein beetje op weg te helpen in moeilijke tijden?", legt Sandra uit. "Mijn collega Monique en ik krijgen voldoening van mensen die blij worden van het creatieve werk dat we doen. En wat is nu mooier dan mensen blij maken met een mooie coupe, zodat zij meer zelfvertrouwen krijgen?"

Aanleiding voor deze gulle gift vanuit de kappersbranche is de verjaardag van de branchevereniging ANKO, die dit jaar al 125 jaar bestaat. En omdat de jarige kappersbranche net als de LINDA.foundation gelooft dat geven nóg leuker is dan krijgen, knippen de professionele kappers van de ANKO - waar kapsalon Hairforce 1 er een van is - kosteloos voor dit goede doel. Meer weten? Check www.hairforce1delft.nl.