De opening van het nieuwe pand van Renaud Horecabenodigdheden kon op veel belangstelling rekenen. Centraal, met glas, Lennard Renaud.
De opening van het nieuwe pand van Renaud Horecabenodigdheden kon op veel belangstelling rekenen. Centraal, met glas, Lennard Renaud.

Nieuw begin op nieuwe plek voor het twee eeuwen oude bedrijf Renaud Delft Horecabenodigdheden B.V.

Algemeen

DELFT – Aan de 200 jaar lange geschiedenis van Renaud-Delft kan een hoofdstuk worden toegevoegd. Maandag vond onder grote belangstelling de opening van het nieuwe pand aan de Kleveringweg 5 plaats.

Het oer-Delftse bedrijf voor horecabenodigdheden zat al 115 jaar aan het Noordeinde. De jaren daarvoor zat het aan de Wateringseweg. Sinds kort heeft het de binnenstad verlaten. Noodgedwongen, want vanwege infrastructurele veranderingen in de Spoorzone werd het pand praktisch onbereikbaar.
Lennard Renaud wil daar in deze feestelijke week even niet bij stilstaan. "We zijn nu op een nieuwe plek begonnen. Er staat hier nu een prachtig bedrijf. Iedereen die het ziet, is lovend. We gaan er hier wat moois van maken."
En dat is al gebeurd. Het waren tropenweken voor de eigenaar en z'n personeel, maar het resultaat mag er zijn. Het nieuwe pand is 2180 vierkante meter groot en daarmee drie keer zo groot als het vorige pand. "Dat biedt dus veel nieuwe mogelijkheden. We hebben het assortiment heel erg uitgebreid. We hebben nu veel meer grootkeukenapparatuur. We richten ons nu nog veel meer op de installatie van de grootkeuken. Verder kun je nu een winkelwagen pakken en daarmee door de 'Cash & Carry' lopen, op zoek naar professionele non-food producten."
Natuurlijk was het voor Lennard Renaud geen sinecure om het pand te verlaten waar hij nog is geboren en 27 jaar werkte. Net als de vorige generaties. "Het was wel even emotioneel toen wij de laatste spullen weghaalden. Maar het pand blijft in het bezit van de familie, we gaan het verhuren. En m'n moeder, die nog altijd boven de kantoren woont, blijft daar wonen. Verder zijn wij gewoon superblij met deze nieuwe en prachtige plek. Iedereen moet beslist eens langskomen om te zien hoe mooi het is geworden."
Meer info: www.renaud.nl.