Burgemeester Marja van Bijsterveldt en Tim van der Hagen, voorzitter van het college van bestuur van de TU Delft met de wethouders en de leden van het college van bestuur van de TU.
Burgemeester Marja van Bijsterveldt en Tim van der Hagen, voorzitter van het college van bestuur van de TU Delft met de wethouders en de leden van het college van bestuur van de TU.

TU Delft en Gemeente Delft versterken hun samenwerking

Algemeen

DELFT - De TU Delft en Gemeente Delft hebben dinsdag een convenant getekend om de samenwerking tussen de technische universiteit en de gemeente te versterken.

Het advies van de commissie Deetman "Delft, parel in de Randstad" lag ten grondslag aan dit convenant, dat zich op vier thema's richt. Het gaat om de verbinding van stad en campus, het gezamenlijk aantrekken van innovatieve bedrijvigheid, de verbinding tussen de inwoners van de stad en de universitaire gemeenschap en de intentie om samen op te trekken om gezamenlijke belangen samen uit te dragen in de regio en ver daar buiten. De hechtere samenwerking richt zich bijvoorbeeld op huisvesting voor inwoners en (internationale) studenten, maar ook de vestiging van innovatieve bedrijven in Delft. Ook de bereikbaarheid van de stad en de campus, zowel met het openbaar vervoer, als met de auto en de fiets is een voorbeeld waarin wordt samengewerkt om het beste resultaat te bereiken. Tevens willen de gemeente en de universiteit de economie stimuleren door optimaal gebruik te maken van het beschikbare talent en de technologie.

Convenant
De universitaire gemeenschap van studenten, wetenschappers en medewerkers als onderdeel van de Delftse samenleving is een onderwerp dat in dit convenant is opgenomen. Te denken valt aan het in gezamenlijkheid initiëren van activiteiten die studenten met de stad verbinden. Activiteiten die technologische ontwikkelingen meer zichtbaar maken in de stad, zoals Professoren op het podium, worden wellicht verder uitgebreid. Door het verbinden van de inwoners van Delft werken de gemeente en de universiteit samen aan de ontwikkeling van de stad. Zoals Deetman al aangaf: 'Delft, de stad van Vermeer en van Van Leeuwenhoek, de stad van creativiteit en innovatie, heeft het talent in zich om een rijke toekomst te realiseren.' Daar zetten de beide partijen nu samen hun handtekening onder.