De Museumnacht Delft biedt ook dit jaar meer dan musea. (foto: Anne Reitsma)
De Museumnacht Delft biedt ook dit jaar meer dan musea. (foto: Anne Reitsma)

Museumnacht Delft gaat op drift en wordt compacter dan voorheen

cultuur

DELFT - Een ware tsunami van kunst en cultuur gaat zaterdag 26 november door de straten van Delft spoelen tijdens de zevende Museumnacht Delft. Het thema is dit jaar op Drift.

De Museumnacht is dit jaar compacter en levendiger dan ooit. De organisatie heeft gekozen voor minder locaties die meer in het centrum liggen en ervoor te zorgen dat bij ieder van die locaties meer te beleven valt. Het tussenruimte project is daarom geheel verhuisd naar de deelnemers zelf in plaats van de lege winkelruimtes die de Museumnacht voorheen gebruikte. V

In het Rietveld Theater zal bijvoorbeeld 'Woorden worden zinnen' te zien zijn met wisselende performances, poëzie, punch lines, muziek . Bij de Maria van Jessekerk kunnen bezoekers aanschuiven bij een heuse Kulturbingo, gepresenteerd door Steven van Lummel. Bij Museum Paul Tetar van Elven zullen talentvolle leerlingen van Bart van Oort een spelen op een pianino uit de 19e eeuw tijdens een oog- en oorstrelend concert. Bal en Boymans geven een satirische introductie op keramiek in het Gereedschapsmuseum.

Nieuw is ook het lezingenprogramma in de Waalse kerk, grenzend aan Museum Prinsenhof Delft. De meest in het oog springende spreker deze avond is Rotterdams kunstenares Tinkebell, die ooit landelijk het nieuws haalde toen ze van haar overleden kat een handtas maakte. Het thema Op Drift sluit naadloos aan op de overzicht tentoonstelling van Theo Jansen in Museum Prinsenhof. Buiten op het Agathaplein zullen ook enkele van zijn beroemde strandbeesten te zien zijn. De culturele programmering in de tipi's en een yurt op dit zelfde plein zorgen ervoor dat het Agathaplein dit jaar het episch centrum zal worden van de Museumnacht. Een aantal locaties rondom het Agathaplein zal tot 01:00 geopend blijven. Ook de plek voor de Afterparty is anders dan andere jaren, op liefst drie locaties in de Kromstraat zullen bezoekers driftig er op los kunnen dansen.

Vroege beslissers kunnen nog tot en met 10 november een passe-partout bemachtigen voor slechts 6 euro. In de voorverkoop kosten de passe-partouts 8 euro en op de avond zelf 10 euro. Kinderen tm 12 jaar mogen weer gratis naar binnen. Studenten en scholieren van 13 tot en met 18 jaar kunnen tegen gereduceerd tarief de Museumnacht bezoeken, voor 5 euro. De afterparty is dit jaar niet inbegrepen bij de prijs van het passe-partout, het feest is te bezoeken voor 5 euro.

Zie voor meer info en het programma www.museumnachtdelft.nl.