Beide partijen hebben hun handtekeningen gezet voor Grijs, Groen en Gelukkig.
Beide partijen hebben hun handtekeningen gezet voor Grijs, Groen en Gelukkig.

IVN start samen met Pieter van Foreest vergroeningstraject

Algemeen

Pieter van Foreest is geselecteerd als één van de twintig zorgcentra die mee mag doen aan het Grijs Groen en Gelukkig project van IVN. Beide partijen hebben met trots een handtekening gezet en gaan beginnen aan een bijzonder vergroeningstraject wat plaats gaat vinden in Pieters Kamerhuis in Delft.

Het Grijs, Groen & Gelukkig project verbindt ouderen opnieuw met de natuur, door zorgcentra te helpen een belevingstuin aan te leggen, natuur in het gebouw te brengen en ouderen opnieuw in contact te brengen met natuur door het aanbieden van een natuurrijk activiteitenprogramma.

IVN heeft uit een grote hoeveelheid aanmeldingen twintig zorgcentra geselecteerd waaronder Pieter van Foreest. Zij krijgen voor de locatie Pieters Kamerhuis in Delft een besteedbaar bedrag en een ervaren projectteam ter beschikking die de zorginstelling begeleidt in het vergroeningstraject. Veel van deze maatregelen worden gekoppeld aan onderzoek in samenwerking met wetenschappers van Nederlandse universiteiten en hogescholen.

In 2018 zullen in totaal 100 zorgcentra gaan samenwerken met Grijs, Groen en Gelukkig, zo is de ambitie van IVN. Het Grijs, Groen & Gelukkig project is mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.