Afbeelding

'Soepkippenlimo' van Ernst & Bobbie trekt langs scholen - Fotoalbum

Algemeen

DELFT – Ernst & Bobbie komen op 23 oktober een optreden verzorgen in Delft. Rond deze show loopt een speciale spaarkortingsactie van de winkeliers in winkelcentrum Buitenhof. Om de jeugd hierop te wijzen, bezochten de kinderTV-sterren afgelopen week vijf Delftse scholen in een heuse 'soepkippenlimo'.

De eerste halte van de 'soepkippenlimo' van Ernst & Bobbie is de Rembrandtschool. Een groep kinderen staat de televisie- en theatersterren al op te wachten. Enthousiast highfivend loopt de energieke Bobbie langs de kinderen, die met grote ogen naar hun helden kijken. Ze zijn het echt! Het duo loopt vervolgens de school in om in groep vier Knighpley Kosi en Aäron Nolet op te pikken voor de eerste interviewsessie in de limo.
Knighpley en Aäron hebben hun vragen op papier staan en stellen deze enthousiast. Hoe oud zijn Ernst & Bobbie nou eigenlijk? En wat zijn hun hobby's? De kinderen worden soms wel, maar niet altijd veel wijzer van de antwoorden van Ernst & Bobbie. "Ik ben duizend jaar, en Ernst is vijfhonderd", onthult Bobbie onder meer. En het antwoord 'gebraden kip' en 'gebakken vis' op de vraag 'wat is je lievelingsdier?' doet de jeugdige passagiers vooral gieren van de lach. We leren wel, dat Ernst & Bobbie géén broers zijn, zoals sommige kinderen misschien dachten. "We zijn beste vrienden, al vijfentwintig jaar", zegt het duo in koor.
Ook Yunus Emre en Dicle van basisschool de Horizon, Chiara en Benjamin van de Delftse Daltonschool, Duncan en Nynke van de Titus Brandsmaschool en Senna en Senna van De Eglantier in de Tanthof worden opgepikt voor een rondje door de wijk in de soepkippenlimo. Elke school wordt even vereerd met een bezoekje van de kindervrienden. Er worden flesjes kinderchampagne ontkurkt en nog veel meer vragen gesteld. Op de vraag waarom Ernst & Bobbie het altijd over 'soepkippen' hebben, antwoordt de jolige Bobbie voor zijn doen verrassend serieus: "Je kunt iemand beter een 'soepkip' noemen dan een echt scheldwoord. Na hun tournee langs de scholen gaan Ernst & Bobbie in het winkelcentrum bij Jumbo Buitenhof nog even de winkels langs die deelnemen aan de actie.
De Vakantieshow van Ernst, Bobbie en de Rest is op zondag 23 oktober te zien in Sporthal Kerkpolder. Via de deelnemende winkels in het winkelcentrum Buitenhof kunnen ouders stickers sparen voor een flinke korting op de toegangsprijs voor de voorstelling. Een volle spaarkaart met tien zegels betekent een toegangskaartje voor slecht 2,50 euro. Bij besteding van iedere 5 euro in een van de deelnemende winkels krijgt u een zegel, die u op een spaarkaart kunt plakken. Tien Zegels is een volle kaart en dus een goedkoop kaartje voor uw kind. Voor meer informatie en de actievoorwaarden kunt u terecht bij Jumbo Buitenhof aan de Vrijheidslaan 1.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding