De Owee is voor Outsite en DWH een feest van integratie en acceptatie voor alle nieuwe en huidige studenten aan de TU.
De Owee is voor Outsite en DWH een feest van integratie en acceptatie voor alle nieuwe en huidige studenten aan de TU.

DWH verbolgen over agressie tijdens OWee

Algemeen

De OWee is de feestelijke opening van het nieuwe collegejaar van de Delftse TU. Ook bij Outsite, de jongeren organisatie van de Delftse Werkgroep Homoseksualiteit (DWH), bruist het deze week van feestelijke evenementen.

Een van de hoogtepunten van de OWee voor DWH is de Homo Bingo. Jaarlijks wordt heel de Lange Geer afgezet om de honderden studenten de ruimte te bieden onder leiding van de charmante ZaZsa Tcàk en haar ruige assistent Bruno bingo te spelen.

Dit jaar werd het einde van de bingo-feestelijkheden echter wreed verstoord door een  groep van vijf a zes mannen tussen de 16 en 20 jaar. Na afloop scholden zij overgebleven bezoekers volgens DWH uit met teksten als  "Kankerhomo's, jullie neuken elkaar in de kont, vieze homo's, flikkers, fuck jullie".

Enkele bezoekers die de mannen tot bedaren wilde brengen en een gesprek probeerden aan te gaan, werd bespuugd.

De politie was snel ter plaatse en wist drie van de van de belagers aan te houden. Hoewel de gemoederen binnen Outsite hoog opliepen wist de OWee commissie de geschoffeerde bezoekers tot bedaren te brengen en werden de slachtoffers opgevangen.

DWH voorzitter Bram van Meurs betreurt dan ook het incident van dinsdagavond. "Regelmatig wordt ons pand bespuugd of beklad. Dit incident geeft echter nog eens extra aan hoe belangrijk het is dat LHBT's goed zichtbaar zijn. Juist ook tijdens de introductie week voor nieuwe studenten," stelt de voorzitter. "Wij zijn daarom blij dat het college van bestuur van de TU juist die avond heeft aangegeven de banden met DWH en Outsite strakker aan te willen halen en te onderzoeken waar wij gezamenlijk kunnen optrekken om de veiligheid van iedere student, dus ook de LHBT's onder hen, te vergroten."