De gemiddelde studentenfiets valt vaak wel één en ander aan te fixen.
De gemiddelde studentenfiets valt vaak wel één en ander aan te fixen.

TeamAlert fixt brakke studentenfietsen tijden OWee

Algemeen

De fiets is hét vervoersmiddel voor de student, alleen laat de veiligheid ervan nog wel eens te wensen over. Jongerenorganisatie TeamAlert bezoekt aanstaande woensdag daarom de Sport & Cultuurdag van de TU in Delft met het project FietsFix.

Tijdens FietsFix gaan voorlichtingsmedewerkers van TeamAlert in gesprek met studenten over het belang van een veilige fiets en laten ze aan jongeren zien hoe ze op een eenvoudige en goedkope manier zelf hun fiets veilig kunnen maken.

Om veilig te kunnen fietsen moeten er een aantal zaken in orde zijn: het eigen gedrag in het verkeer, de omgevingsomstandigheden én de technische staat van de fiets. Over dit laatste aspect gaat TeamAlert tijdens FietsFix in gesprek met studenten. In een onderzoek van TeamAlert zegt 48% van de jongeren dat zijn of haar fiets niet in orde is, maar dat ze simpelweg niet weten hoe ze het zelf kunnen repareren en dat ze de fietsenmaker te duur vinden.

TeamAlert is de expert in jongerencommunicatie en gedragsverandering en zet zich sinds 2000 in om het aantal jonge verkeersslachtoffers in Nederland terug te dringen. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. Door jongeren vanuit hun eigen belevingswereld aan te spreken met rake en wetenschappelijke gedragsinterventies, realiseert TeamAlert positieve gedragsverandering onder jongeren van 12 tot en met 24 jaar.