Ook het Onderwijsmuseum in Dordrecht werd door Delftse ouderen met een bezoekje vereerd.
Ook het Onderwijsmuseum in Dordrecht werd door Delftse ouderen met een bezoekje vereerd.

Zomerschool zit erop

Algemeen

DELFT – De zomervakantie zit er alweer op, daarmee kwam afgelopen week ook een einde aan de Zomerschool voor Senioren.

In totaal deden bijna 590 Delftse ouderen dit jaar mee aan een keur aan activiteiten, waarvan de eerste al op 29 juli plaatsvond.
"De belangstelling was dit jaar groots", vertelt Chris van Wijk, namens de Stichting Samenwerkende Bonden van Ouderen Delft (SSBO) één van de organisatoren. Sterker nog: "Nooit eerder hadden we zoveel deelnemers." De golfclinic bij Golfbaan Delfland was volgens Van Wijk 'een feest'. Net als het bezoek aan Schiphol 'achter de schermen', waar deelnemers veel leerden over de beveiliging vaneen luchthaven. Aansluitend was er een bezoek aan de Heineken Brouwerij. "Dit trok een bus vol mensen. De trip naar Corpus in Oegstgeest met aansluitend een boottocht op de Kager Plassen, heerlijk in de stralende zon, kon niet beter. Wat indruk maakte, was het het bezoek aan Joris Historisch, waar we zagen hoe psychiatrische patiënten vroeger behandeld, of in onze ogen, mishandeld werden."
De week werd afgeslopen met enkele 'klappers': Afgelopen woensdagavond was er bij partycentrum Onder Ons aan de Kerkpolderweg een barbecue voor een flinke groep ouderen. Afgelopen vrijdagmiddag werd de Zomerschool afgesloten in het gebouw van de Wipmolen aan de Prof. Krauslaan.