Manfred Bavelaar (links) van Baaf Automotive, winnaar van de ondernemersverkiezing van 2014, feliciteerde tijdens de Kracht van Delft 2015 zijn opvolger: Nils Eekhout van Octatube. Wie zal het dit jaar worden?
Manfred Bavelaar (links) van Baaf Automotive, winnaar van de ondernemersverkiezing van 2014, feliciteerde tijdens de Kracht van Delft 2015 zijn opvolger: Nils Eekhout van Octatube. Wie zal het dit jaar worden?

De Kracht van Delft bracht Nils Eekhout van Octatube nog meer moois dan verwacht

Algemeen

DELFT – Het jaarlijkse terugkerende ondernemersevent de Kracht van Delft gaat altijd gepaard met een verkiezing voor de Delftse ondernemer van het jaar. Vorig jaar was dat Nils Eekhout van Octatube. Met de 37-jarige Delftenaar blikken we terug èn vooruit.

De volgende editie van de Kracht van Delft komt er stilletjes alweer aan. Op 21 november komt ondernemend Delft namelijk weer bijeen om zich te laten informeren, inspireren èn te horen wie de Delfste ondernemer van het jaar is. En daarmee de titel 'Delftse held' krijgt toebedeeld.
Nils Eekhout van Octatube heeft nog geen seconde spijt gehad van zijn aanmelding voor die verkiezing. Al haast hij zich te zeggen dat het absoluut niet om de aandacht ging. Hij is meer een man van de achtergrond. En omdat Octatube vooral internationaal opereert, ging het hem eveneens niet om de gratis reclame of promotie. Waarom dan wel?

Goede dingen
Hij stoorde zich dikwijls aan de negatieve geluiden in en over Delft, legt hij uit. "Terwijl we hier zó veel gave bedrijven hebben die goede dingen doen. Marktleiders, zonder dat iemand in de stad het weet. Delft heeft enorm veel potentie. De verkiezing rond de Kracht van Delft leek me een goede manier dit uit te dragen en een positief verhaal te kunnen vertellen." Te lang dacht Nils Eekhout als een echte Delftse ingenieur. "Want voor Delftse techneuten kan alles altijd beter. Terwijl er al zó veel goed gaat. Dat mogen we best wat vaker uitdragen."

Breder netwerk
En dat deed hij. Tijdens de Kracht van Delft, maar ook als voorzitter van Bedrijven Kring Schieoevers en bij hockeyvereniging Ring Pass. Het leverde 'm afgelopen jaren een nog groter en breder netwerk op. Deed al pratende met Delftse collega's weer goede ideeën op. En proeft in de stad het idee dat het in Delft weer de goede kant opgaat. "Van al die positieve gesprekken krijg ik echt energie." Nadat hij de ondernemersverkiezing won, gingen nog meer deuren open. Zo werd steeds vaker zijn mening gevraagd, bijvoorbeeld bij het implementeren van het rapport 'Delft, parel in de Randstad', van de Commissie Deetman.
-Wat heeft het winnen van de prijs je verder gebracht?
Eekhout: "Ik heb er meerdere leuke gesprekken door gehad. Stiekem is het voor m'n eigen ontwikkeling wel goed geweest. Ook leuk om te zien was dat de medewerkers er trots op waren. Dat ze werken bij een bedrijf dat iets goeds doet en dat ze dit thuis ook konden laten zien. Dat werkt motiverend."
-Kun je het andere ondernemers aanraden zich aan te melden?
"Absoluut. Het is prima exposure en het is goed voor je netwerk. Het geeft energie en mensen benaderen je op een positieve manier. Iedereen moet zich gewoon aanmelden. Of je uiteindelijk wint of niet; het is altijd goed te laten zien wie je bent en wat je doet."
-De Kracht van Delft staat dit jaar in het teken van 'social business'. Wat vind je van dit thema?
"Het is belangrijk als bedrijf je sociale gezicht te laten zien. Dit is de uitgelezen mogelijkheid daarvoor. Ik denk dat er in de stad al veel bedrijven zijn die iets goeds doen voor anderen. De verkiezing voor de Delftse ondernemer van het jaar speelt in op het bewustwordingsproces dat momenteel aan de gang is. Het is een ideale manier om een podium te bieden voor inspirerende initiatieven die nu al in het bedrijfsleven verweven zijn. Ik denk dat, als je op een juiste manier maatschappelijk betrokken onderneemt, zonder hier geld aan te willen verdienen, je er uiteindelijk vanzelf commercieel succes bij kan hebben."

AANMELDEN

Aanmelden voor de verkiezing van de Delftse ondernemer van het jaar is nu al mogelijk. Dit kan nog tot 1 oktober 2016 via de website www.dekrachtvandelft.nl.